Rvači otišli u Rim na EP, u timu Srbije još jedan Gruzin

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je u Rim, gde se od 10. do 16. februara održava šampionat Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu.

MSIzvor: B92
Podeli
(Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)
(Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

Srbiju će predstavljati osam takmičara.

U slobodnom stilu Stevan Micić (57kg) i Zaur Efendiev (74kg), a u grčko-rimskom stilu Perica Dimitrijević (63kg), Mate Nemeš (67kg), Davor Štefanek (72kg), Viktor Nemeš (77kg), Zurabi Datunašvili (87kg) i Mihail Kadžaja (97kg).

Nastup u Rimu biće prvi za novog srpskog reprezentativca Gruzijca Zurabija Datunašvilija, koji je nedavno dobio srpske papire. Datunašvili ima 28 godina i tokom karijere je osvojio tri medalje na Evropskim prvenstvima.

"Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kadžaja, koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji. Nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja i ostvarim rezultate koje je Mihail na prethodnim velikim takmičenjima. Sjajno sam se uklopio, odlično radio sa ostatkom ekipe tokom pripremnog perioda i sa velikim nestrpljenjem očekujem početak takmičenja“, rekao je Datunašvili.

Evropsko prvensvo u Rimu biće prilika da se nastavi sa kontinuitetom dobrih rezultata na velikim takmičenjima, sa kojih srpski rvači redovno donose odličija. Tome se nada i predsednik RSS Željko Trajković.

“Naš primarni cilj su Olimpijske norme. Do sada smo uspeli da osvojimo tri, ali se nadamo da se na tome neće završiti. Svakako se ne odričemo medalja na Evropskom prvenstvu i nadamo se da ćemo niz sjajnih rezultata nastaviti i u Rimu. Momci su odlično radili u prethodnom periodu i ovo će biti sjajna provera pred kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Budimpešti i Sofiji“, istakao je Trajković.

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje - dva srebra (Viktor Nemeš, Mihail Kadžaja u grčko-rimskom) i bronzu (Stevan Mićić u slobodnom stilu).