Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 07.02.2020.

14:40

Štefanek: Nije smak sveta ako ne osvojim medalju

Najbolje srpske rvače u slobodnom i grčko-rimskom stilu od 10-16. februara očekuje Evropsko prvenstvo u Rimu.

Izvor: MT

Autor: MT

Štefanek: Nije smak sveta ako ne osvojim medalju
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Među putnicima za italijansku prestonicu biće i Davor Štefanek, aktuelni olimpijski šampion u kategoriji do 66 kilograma.

Zbog obaveza koje ima kao predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek nije imao previše nastupa na zvaničnim takmičenjima u poslednje vreme.

Ovo će biti prvo veliko za Davora još od Svetskog prvenstva u Budimpešti 2018 godine, na kojem je osvojio srebrnu medalju.

"Dobro sam se pripremio, ali ovo prvenstvo Evrope mi ne predstavlja prioritet. Ovo će biti uvodni deo mog pripremnog perioda za Tokio. Konkurencija će biti jaka u 72kg. To nije moja kategorija, već kategorija iznad. U pripremnom periodu sam spustio kilažu na 72kg tako da neće biti skidanja kilaže pred samo takmičenje", rekao je Štefanek.

Štefanek ne može da predvidi koliko rezultatski može da ostvari na takmičenju u Rimu.

"Moja očekivanja su uvek najviša. Uvek idem na najsjajnije odličje, ali u ovom momentu ne mogu ništa da garantujem. Sve zavisi i kako se takmičarskog dana budem probudio u Italiji. Sigurno je da ću dati sve od sebe, ali i da ne osvojim medalju na ovom takmičenju nije smak sveta jer ovo je samo usputna stanica do OI. Idem na takmičenje bez pritiska i tenzije", dodao je Štefanek.

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje.

Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kadžaja u grčko-rimskom I Stevan Mićić u slobodnom stilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve