Batez primio Nemeša: Kontinuitet vrhunskih rezultata

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je reprezentativca u rvanju Viktora Nemeša, koji je na minulom šampionatu Evrope osvojio bronzu.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto:Nenad Mihajlovic/Starsport
Foto:Nenad Mihajlovic/Starsport

"Za poslednje četiri godine Viktor je osvojio šest seniorskih medalja na Svetskim i Evropskih prvenstvima. Ne postoji mnogo sportista koji imaju takav kontinuitet u ostvarivanju vrhunskih rezultata. S obzirom na to da je ovo predolimpijska godina i da je u septembru Svetsko prvenstvo u rvanju u Kazahstanu, siguran sam da ima realne šanse da već tada obezbedi olimpijsku normu i da se na miru priprema za Olimpijske igre, na kojima ima realne šanse da udje u borbu za medalje. Svidelo mi se da on razmišlja o zlatnoj olimpijskoj medalji, jer samo sa visoko postavljenim ciljevima ima i šansu da te rezultate i ostvari“, rekao je Batez.

Prema Batezovim rečima, Viktor i njegov brat blizanac Mate, takodje reprezentativac u rvanju, bili su stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Rvački savez Vojvodine prepoznao je njihove potencijale, u njihov rad se kontinuirano ulaže još od kadetskih dana i danas su oni rvači koji će sigurno biti okosnica reprezentacije u dva naredna olimpijska ciklusa.

Batez je posebno pohvalio dobar rad Rvačkog saveza Srbije, koji je jedan od najtrofejnijih granskih saveza. Na osnovu dobre saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Ministarstvom omladine i sporta i Gradom, Savez je u poslednje tri godine organizovao dva velika medjunarodna takmičenja u Novom Sadu.

"To je model koji daje rezultate i dobar način kako da kroz organizaciju velikih sportskih manifestacija promovišemo i taj sport, uslove za kvalitetnije treniranje, ali i našu zemlju“
, naglasio je Batez.

Nemeš je rekao da je veoma srećan zbog bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, ali da mu je u ovoj godini najvažnije da na Svetskom prvenstvu, koje se u septembru održava u Kazahstanu, uzme medalju i vizu za Olimpijske igre u Tokiju, gde je sebi za cilj postavio osvajanje medalje.

"Zahvaljujem se na podršci koju dobijam od Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Pokrajinska stipendija koju smo brat i ja dobijali kao mladi rvači omogućila nam je da treniramo, kupujemo opremu za rvanje i da stignemo do ovog nivoa“
, istakao je Nemeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.