Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 06.04.2008.

22:44

EP: Štefanek osvojio „bronzu”

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativac Srbije Davor Štefanek osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom, koje se održava u finskom gradu Tampere. Štefanek je do medalje stigao kroz repasaž, ali nije uspeo da se izbori za olimpijsku normu.

Štefanek, koji se takmičio u kategoriji do 60 kilograma, bio je slobodan u prvoj rundi, da bi u osmini finala savladao Šveđanina Viktora Volfganga. Ipak, reprezentativac Srbije nije mogao dalje od četvrtfinala, gde se sastao sa dvostrukim olimpijskim šampionom, Armenom Nazarjanom iz Bugarske i, uprkos snažnom otporu, izgubio, sa 2:1.

Međutim, plasman Bugarina u finale omogućio je Štefaneku da šansu potraži kroz repasaž, u kojem je najpre savladao Španca Martineza, sa 2:0, a zatim i Rusa Abdulina, sa 2:1 i na taj način stigao do medalje. Sa druge strane, olimpijska viza pripala je Nazarjanu.

Ostali reprezentativci Srbije nisu uspeli dalje od osmine finala. Dejan Franjković (do 96kg) je izgubio od Moldavca Nurijeva već u prvom kolu, kao i Radomir Petković (do 120kg), koji je poražen od Bugarina Ivanova. U osmini finala eliminisan je Aleksandar Maksimović (do 66kg) koji je u prvom kolu savladao Španca Sančeza, ali je u drugom izgubio od Azerbejdžanca Rajabova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve