Spektakularan povratak Džona Džonsa – da li smo dobili najvećeg svih vremena? VIDEO

MMA borac Džon Džons postao je prvak teške kategorije u elitnoj promociji UFC.

Izvor:

Nedelja, 05.03.2023.

08:15

Spektakularan povratak Džona Džonsa – da li smo dobili najvećeg svih vremena? VIDEO
Foto: Profimedia

Džons je u borbi koja je održana u Las Vegasu savladao Sirila Gana, predajom u prvoj rundi.

Popularni "Bouns" je relativno lako došao do titule, nakon što mu je tek nešto više od dva minuta bilo potrebno da najpre obori francuskog borca i potom ga "giljotinom" natera da se preda.

Ukoliko to nije dovoljno impresivno, važno je znati da je za 35-godišnjeg Džonsa ova borba bila povratak u oktagon nakon tri godine pauze i debi u teškoj kategoriji.

To je podstaklo mnoge da Džonsa proglase najboljim svih vremena, što je teško osporiti jer je reč o čoveku koji je sa 23 godine postao šampion poluteške kategorije – rekord koji je i dalje na snazi.

Ipak, barem kada je reč o teškoj kategoriji, Džons smatra da je neko bolji. Reč je o Stipeu Miočiću, američkom borcu hrvatskog porekla, kojeg je Amerikanac odmah po okončanju borbe izabrao za prvog rivala u odbrani pojasa. Miočića je okaraktersiao kao "najboljeg teškaša" svih vremena. U ostalim borbama večeri, Meksikanka Aleksa Graso je osvojila titulu u muva kategoriji pobedom nad Valentine Ševčenko, tako napravivši veliko iznenađenje i prekinuvši niz od devet pobeda Kirgistanke.

Šakvat Rahmonov je savladao Džefa Nila u velter kategoriji, dok je Mateuš Gamrot u lakoj bio bolji i od trećeg borca iz SAD Džejlina Tarnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: