Igrao sa Džekom, odbio Juventus – debituje u MMA

Nekadašnji češki fudbaler Martin Fenin odlučio je da kopačke zameni za oktagon.

Izvor:

Sreda, 22.02.2023.

08:30

Igrao sa Džekom, odbio Juventus – debituje u MMA
EPA/JIMMY JEONG

Fenin će u MMA debitovati kasnije tokom godine tokom evropske promocije Oktagona.

Tokom fudbalske karijere istakao se veoma rano, na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina kada je u finalu postigao gol protiv Argentine, pre nego što su rezultat u korist "gaučosa" preokrenuli Serhio Aguero i Mauro Zarate.

U to vreme je igrao za FK Teplice, čije je boje branio i aktuelni fudbaler Intera Edin Džeko, a na stolu su bile dve ponude.

"Juventus i Frankfurt. Izabrao sam Ajntraht zbog toga što sam postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba i imao sam prostora da igram. To ne bi bio slučaj u Juventusu gde su igrali Del Pijero i Trezege", rekao je Fenin za "Dejli Star Sport".

Tokom vremena provedenog u Nemačkoj je, zajedno sa još nekoliko saigrača, suspendovan iz nacionalnog tima zbog kršenja discipline. Iako ga nije bilo samo godinu dana, to je po Fenina delovalo tako da je sa reprezentacijom završio godinu dana po povratku.

Kada je okončao karijeru, odlučio se za MMA.

"Kada sam došao kući rekao sam ženi i ona je smatrala da sam lud ako ne probam. Želela je da vidi da li i dalje imam srce atlete. Ona je razlog zašto sam pristao", rekao je Fenin i dodao:

"Trening je mnogo teži nego fudbalski, privikavam se. Potpuno drugačija koordinacija tela. Počinjem da uživam, znatiželjan sam kako će to izgledati kada stupim u kavez."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: