Bakočević se oprostio, Bogdanović dominirao – poraz Sekulića i Negučića

Sinoć je u beogradskoj Štark Areni održana spektakularna MMA noć ratnika pod okriljem najbolje domaće i regionalne organizacije SBC Revenge.

Izvor: SN

Subota, 10.09.2022.

16:20

Bakočević se oprostio, Bogdanović dominirao – poraz Sekulića i Negučića
Photo: SBC

Najveći "SBC Revenge" turnir do sada, prvi put u srpskoj prestonici, u potpunosti je opravdao očekivanja. Publika u Areni, kao i svi oni koji su pratili prenos uživo, mogli su da uživaju u šest borbi najviše klase.

U glavnoj borbi večeri, za pojas SBC šampiona u velter kategoriji, susreli su se neporaženi domaći borac Stefan Negucić i bivši UFC borac, koji je ostvario čak deset pobeda u najjačoj svetskoj promociji, Mišel Prazeres. Nažalost, Negucić je upisao prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Neverovatna fizička snaga, rvanje i odlična kontrola u parteru, doneli su iskusnom Prazeresu pobedu jednoglasnom odlukom sudija. Brazilac je novi SBC-ov prvak u velter kategoriji. Treba napomenuti da je izuzetno borbeni Stefan Negucić, doživeo povredu kolena tokom meča, što je sigurno imalo uticaj na njegov nastup protiv borca najviše svetske klase.

Borba između najtalentovanijeg srpskog borca Predraga Bogdanovića i još jednog bivšeg UFC profesionalca iz Brazila, Edmilsona "Kevina" Souze, prvobitno je zakazana kao borba za titulu u lakoj kategoriji, ali kako Souza nije mogao da spusti kilažu, meč je održan u dogovorenoj "catchwight" kilaži. Nakon početnog ispitivanja snaga, Bogdanović prevodi borbu u parter i kontroliše svog protivnika uz žicu. Pokušavao je Souza da ustane nekoliko puta, ali je jedno od rušenja srpskog borca bilo kobno po njega - naime Brazilac je povredio nogu i meč je prekinut. Boganović je u svom 13. profesionalnom nastupu upisao i 13. pobedu. Nadamo se da je ovom pobedom srpski borac obezbedio pozivnicu za najjaču svetsku promociju, UFC.

Vaso Bakočević je poražen gušenjem u prvoj rundi od strane Maksa Denera Vieire. Brazilac je ubrzo nakon početka meča preveo borbu u parter i došao do zahvata gušenja. Vaso Bakočević nije želeo da preda i ostao je bez svesti. Nakon borbe, Vaso je sve iznenadio najavom povlačenja iz MMA sporta.

Meč između jednog od najboljih srpskih profesionalaca, bivšeg UFC borca, Stefana Sekulića i čečenskog borca, koji nastupa pod zastavom Poljske, Aslanbeka Asarmikova, bio je iznenađenje za mnoge. Naime, Asarmikov je na samom početku meča pogodio Sekulića bokserskom kombinacijom i završio priču udarcima u parteru. MMA je takav sport, jedan udarac menja sve. Asarmikov je zasluženo došao do najvećeg trijumfa u karijeri.

Miloš Janičić je savladao Akbara Gadžiekperova, a Slobodan Maksimović iskusnog Paula "Bananadu" i tako su poboljšali učinak regionalnih boraca.

U velikom stilu je završena SBC revenge manifestacija koja je organizaciju MMA borbi kod nas podigla na jedan viši nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: