Prst u oko – pet minuta pauze

Asocijacija borilačkih sportova donela je važnu odluku o promeni pravilnika u MMA.

Izvor: SN

Četvrtak, 28.07.2022.

10:00

Prst u oko – pet minuta pauze
Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG

U noći između subote i nedelje doneta je važna promena pravila i kada borac bude uboden prstom u oko dobiće pauzu od pet minuta.

Ovu odluku je zvanično saopštio Endi Foster, predsednik sportske komisije i najavio da će pravilnik biti sproveden već na UFC 277 ove subote u Dalasu.

Do sada nije bilo pravila za ove stvari pa je slobodna sudijska procena određivala koliko je borcu potrebno da se oporavi od uboda u oko, ukoliko nije ozbiljnije povređen naravno.

U slučaju da borac ne vidi jasno, borba se momentalno prekida i odlazi na dalje lekarske preglede, a sa ovim dodatnim oprezom, bezbednost sportista se podiže na viši nivo.

Neki od najboljih boraca u istoriji MMA su s vremena na vreme optuživani da namerno guraju protivnicima prst u oko, a tu se posebno misli na Džona Džonsa i Danijela Kormijea.

Nedavno smo na UFC 276 videli da se to baš slučajno desilo u meču Šona O'Malija i Pedra Munjoza, ali je borba morala da bude prekinuta zbog povrede oka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: