Izgubio titulu zbog 226 grama

Čarls "Do Bronx" Oliveira više nije šampion UFC lake kategorije.

Izvor: SN

Subota, 07.05.2022.

08:45

Izgubio titulu zbog 226 grama
Foto: Profimedia

Brazilski MMA borac Čarls Oliveira je u maju 2021. godine savladao Majkla Čendlera i postao šampion lake kategorije.

U maju 2022. godine je Čarls Oliveira ostao bez tog pojasa, ali ne zahvaljujući porazu u oktagonu.

Čarls Oliveira nije prošao vagu zbog 0,5 funti odnosno 226 grama i prema pravilima NSAC i UFC nema pravo da brani šampionski pojas na UFC 274 događaju koji je zakazan za noć između subote i nedelje.

To znači da Čarls Oliveira u slučaju pobede nad Džastinom Gejdžijem može da bude samo prvi izazivač za pojas i da će se u narednoj borbi boriti za isti koji u međuvremenu neće imati vlasnika.

Sa druge strane, ukoliko Gejdži pobedi on će biti novi šampion lake kategorije, 12. po redu, jer je Gejdži uredno prošao vagu.

Pojavila se i jedna kontroverza oko svega ovoga, a to su digitalne vage "iza kulisa". Svi borci prvo moraju da prođu digitalnu vagu kako bi pred novinare i javnost izašli na zvanično merenje.

Digitalna vaga je podešena drugačije i razlika je bila baš tih 226 grama za koliko je Oliveira pao vagu. On je dobio dodatnih sat vremena da skine tih 0,5 funti, ali pošto je već bio dehidriran i isušen, a sa "sečom" kilograma je završio ovakav proces nije bio moguć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: