"Habib je bio nesiguran u sebe"

Bivši UFC šampion Bi Džej Pen govorio na društvenim mrežama o Habibu Nurmagomedovu.

Izvor: SN

Petak, 10.09.2021.

12:00

EPA-EFE/Yuri Kochetkov

Bi Džej Pen je živa legenda MMA sporta i član je Kuće slavnih, a ovih dana se osvrnuo na ruskog borca Habiba Nurmagomedova.

Naime, Bi Džej Pen smatra da je Habib vešto izbegavao protivnike i da imao valjani razlog zbog kog nije odlazio u kategoriju iznad – velter.

"Otkako Habib priča da je najbolji borac lake kategorije svih vremena, ja pričam da sam drugi najbolji ikada. Mnogi su me pitali zbog čega Habib nije menjao kategorije i odlazio u velter kao što sam to ja činio mnogo puta, i ja znam odgovor. Moje skromno mišljenje je da je zbog toga što je Habib lošiji u džiu-džitsi i da je zbog toga nesiguran u sebe. Verujem da je razlog zbog kog nismo dobili borbu Habiba i Usmana upravo taj, jer je Kamaru snažniji i ja znam kako je to, radio sam to više puta u karijeru. Borio sam se u lakoj, velter, srednjoj, teškoj i bio sam u situaciji da preživljavam, ali i da pobeđujem. Crni pojas iz džiu-džitse mi je doneo mnogo toga, naučio me da kategorije ne znače mnogo i spremio me za sve ovo. Samo grepling vam ne donosi UFC pojas, ali ovo je najbolji način samoodbrane pogotovo kada poredimo malog i velikog čoveka. Sve je to deo ove igre. Habib kaže da je džiu-džitsa laka i da je on najbolji grepler na svetu, a nikada nije otišao kategoriju iznad jer zna da nije spreman za to. Ovo je borilačka veština, a ne samoodbrana", rekao je Bi Džej Pen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: