Habibov naslednik – Islam Mahačev

Islam Mahačev porazio je Tijaga Moizesa u četvrtoj rundi.

Izvor: SN

Nedelja, 18.07.2021.

12:45

Habibov naslednik – Islam Mahačev
Foto: Profimedia

Islam Mahačev je UFC borac iz Dagestana, Rusije, čovek koji je blizak prijatelj Habiba Nurmagomedova još od ranog detinjstva.

Habib mu je mentor, trener i jedan od najbližih ljudi i imenovao ga je za svog naslednika u lakoj kategoriji, pa se Mahačev s pravom uzdiže na ranku.

U noći iza nas je uspeo gušenjem da savlada Brazilca Tijaga Moizesa, a meč je završen u četvrtoj rundi.

"Ovo je bila moja prva četvrta runda u životu. Zato je ovo sjajno iskustvo. Tijago je opasan momak, čvrst protivnik i tokom sve četiri runde sam jurio završnicu i nisam uspevao pošto je veoma jak", objasnio je Mahačev nakon borbe.

Kao i svi Dagestanci, Mahačevu je najbolje oružje rvanje, ali mu se zamera što često ostaje predugo na nogama dok testira udarce protivnika, bio je dobar na nogama, a čim je Moizes tražio da se ode u parter, Mahačev je imao apsolutnu kontrolu.

To je i dovelo do završnice gušenjem i pobedom Islama Mahačeva, koji bi u narednoj borbi voleo Majkla Čendlera, Rafaela dos Anjosa ili Tonija Fergusona.

Prema mišljenju nekih ljudi, Mahačev je ozbiljan kandidat za šampionski pojas u bliskoj budućnosti, pošto je dvadesetdevetogodišnji borac imenovan za Habibovog UFC naslednika, iako je Nurmagomedov samo tri godine stariji.

"Kažu da sam kao Habib i slažem se, stvarno želim da budem kao on, veliki čovek, šampion, ima mnogo novca i sve što poželi, a i dalje je skroman", ispričao je Mahačev. U ostatku večeri, Miša Tejt se na najbolji način vratila u MMA svet. Pbedila je Marion Reno tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Džeremi Stivens je izgubio polugom u prvoj rundi od Mateuša Gamrota što je jedno od prijatnijih iznenađenja večeri, dok je Rodolfo Vijera završio Dastina Štolcfusa, a Bili Karantiljo Gabrijela Beniteza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: