Habibov naslednik – Islam Mahačev

Islam Mahačev porazio je Tijaga Moizesa u četvrtoj rundi.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Islam Mahačev je UFC borac iz Dagestana, Rusije, čovek koji je blizak prijatelj Habiba Nurmagomedova još od ranog detinjstva.

Habib mu je mentor, trener i jedan od najbližih ljudi i imenovao ga je za svog naslednika u lakoj kategoriji, pa se Mahačev s pravom uzdiže na ranku.

U noći iza nas je uspeo gušenjem da savlada Brazilca Tijaga Moizesa, a meč je završen u četvrtoj rundi.

"Ovo je bila moja prva četvrta runda u životu. Zato je ovo sjajno iskustvo. Tijago je opasan momak, čvrst protivnik i tokom sve četiri runde sam jurio završnicu i nisam uspevao pošto je veoma jak", objasnio je Mahačev nakon borbe.

Kao i svi Dagestanci, Mahačevu je najbolje oružje rvanje, ali mu se zamera što često ostaje predugo na nogama dok testira udarce protivnika, bio je dobar na nogama, a čim je Moizes tražio da se ode u parter, Mahačev je imao apsolutnu kontrolu.

To je i dovelo do završnice gušenjem i pobedom Islama Mahačeva, koji bi u narednoj borbi voleo Majkla Čendlera, Rafaela dos Anjosa ili Tonija Fergusona.

Prema mišljenju nekih ljudi, Mahačev je ozbiljan kandidat za šampionski pojas u bliskoj budućnosti, pošto je dvadesetdevetogodišnji borac imenovan za Habibovog UFC naslednika, iako je Nurmagomedov samo tri godine stariji.

"Kažu da sam kao Habib i slažem se, stvarno želim da budem kao on, veliki čovek, šampion, ima mnogo novca i sve što poželi, a i dalje je skroman", ispričao je Mahačev.

U ostatku večeri, Miša Tejt se na najbolji način vratila u MMA svet. Pbedila je Marion Reno tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Džeremi Stivens je izgubio polugom u prvoj rundi od Mateuša Gamrota što je jedno od prijatnijih iznenađenja večeri, dok je Rodolfo Vijera završio Dastina Štolcfusa, a Bili Karantiljo Gabrijela Beniteza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.