"Cro Cop nije bio najbolji na svetu, a svi su ga se plašili"

Mirko Filipović, popularni Crocop, i dalje je tema razgovora brojnih ljubitelja borilačkih veština.

Izvor: SN

Nedelja, 30.05.2021.

18:00

Photo by AFLO/Profimedia

Mirko Crocop je bivši kikbokser i MMA borac najpoznatiji po PRIDE šampionatu, a bio je i u DREAM, Belator i UFC organizaciji.

Živa je legenda borilačkih veština i mnogi ga se rado sete, pa je tako bio tema još jedne epizode podkasta Džoa Rogana.

Džo Rogan je razgovarao sa Džonom Danaherom jednim od najboljih trenera brazilske džijudžitse i MMA na svetu i čoveka koji ima ogromno iskustvo u svetu borilačkih veština.

Primera radi, možda i najbolji grepler ikada Gordon Rajan, njegov je učenik. Tokom ovog razgovora su se dotakli atleticizma i talenta brojnih boraca, pa je Mirko nekako iskočio.

"Govorili smo o fizičkim predispozicijama i pogledajmo sad Mirka. On nikada nije bio najbolji na svetu, ali je bio elita i ljudi su ga se plašili. Bio je okružen sjajnim ljudima od kojih je pokupio koliko brzo treba da udara. Njegovi protivnici nisu umeli da se postave protiv njega i njegovih udaraca. Ma koliko tehnički bili potkovani ukoliko nisu strahovito brzi teško su se snalazili. Mirko je imao nerealnu eksploziju, setimo se kako je Boba Sapa upropastio onim udarcem u oko. Mirko je imao brze i snažne udarce i mnogi MMA borci su mogli mnogo od njega da nauče", ispričao je Džo Rogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: