Anderson Silva završio karijeru

Živa legenda MMA okončala je svoju karijeru.

Izvor: SN

Četvrtak, 13.05.2021.

09:00

Anderson Silva završio karijeru
Foto: Profimedia

Kada je Anderson Silva, popularni Pauk završavao svoju poslednju borbu u UFC, detaljnije smo se bavili njegovom karijerom.

Sada je došlo vreme da se Silva i zvanično oprosti od profesionalne karijere, pošto je jedan od najboljih boraca svih vremena potvrdio odlazak u penziju.

2,457 dana je trajala njegova vladavina kao šampiona UFC srednje kategorije nakon lake pobede nad Ričom Frenklinom.

Ima 20 borbi kao glavni događaj, što je UFC rekord, a takođe je rekorder sa 16 uzastopnih pobeda i 8 uzastopnih pobeda završnicom (nokaut ili poluga/gušenje), drugi je po broju nokauta, 11, treći po završnicama, 14, a 11 puta je branio pojas.

"Mislim da sam završio sa MMA. Teško je toliko dugo trenirati na visokom nivou, pogotovo kada se često povređuješ. Sada želim da uživam. Odavno ne moram ništa da dokazujem, stalno sam nasmejan i trudim se da uživam", rekao je 46-godišnji, Anderson Silva.

Zauvek će ostati upamćena njegova izjava:

"Ne, ja nisam najveći. Samo mnogo volim borilačke veštine i spreman sam da pokažem ljudima da ništa nije nemoguće", Anderson Silva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: