Da li ste spremni?

UFC 259 je samo nekoliko sati daleko od nas.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U noći između subote i nedelje imaćemo MMA spektakl u Las Vegasu, događaj toliko zanimljiv da se viđa maltene jednom godišnje, a nekad i ređe.

Ono što je za ljubitelje MMA sa ovih prostora bitno, jeste učešće dvojice srpskih boraca: Uroša Medića i Aleksandra Rakića.

Uroš Medić je nedavno preko "Dana White Contenders Series " stigao u UFC i tada je oduševio veliki broj ljudi, između ostalog i Dejnu Vajta.

Sigurno je da Medić želi da zadrži taj hajp uz sebe, pa će se svojski potruditi da na isti način završi meč sa Alonom Kruzom, koji će biti drugi na programu večeras u takozvanoj "early prelims".

Drugi srpski borac koji će učestvovati je Aleksandar Rakić. Kao što verovatno znate, Rakić je od nedavno preuzeo srpsku zastavu i više se ne bori kao austrijski nego kao srpski borac.

Njega čeka strašno zanimljiv duel sa Tijagom Santosom i ukoliko ostvari pobedu biće jedan od kandidata za šampionski pojas u nekoj od narednih borbi.

Sa glavnog događaja izdvajamo interesantan duel dve dame: Amande "Lavice" Nunjes i Megan Anderson. Amanda će ponovo braniti pojas i ukoliko uspe da ga odbrani u "GOAT trci" će imati argument više.

Ono što privlači veliku pažnju je susret Petra Jana i Alajdžamana Sterlinga. Njih dvojica su na merenjima i suočavanju već imali jednu verbalnu raspravu i možda upravo to može da nagovesti "rat od pet rundi".

Sve što navijači i žele da vide.

Kao glavna poslastica biće meč u poluteškoj kategoriji između Jana Blahoviča i Izraela Adesanje. Iako je prema mišljenju kladionica Adesanja veliki favorit, nemojte baš toliko bukvalno to shvatati.

Već na merenjima je Adesanja imao nekoliko kilograma manje od Blahoviča, što znači da će za borbu ta razlika biti još veća. Naravno, nije sve u kilogramima, ima tu i do znanja i umeća, ali ovaj podatak ne smemo zanemariti.

Čitav program počinje oko 23 časa i 15 minuta, što znači da ćemo Uroša Medića sigurno gledati pre ponoći.

Što se tiče Aleksandra Rakića, njegova borba počinje u 4 časa ujutru, a Adesanja i Blahovič se mogu očekivati negde oko 6, pola sedam ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.