Pet koraka do titule: "Jermenski asasin" jači od Lime VIDEO

Gegard Musasi pobedio je Daglasa Limu na događaju Belator 250 i postao šampion srednje kategorije.

Izvor: SN

Petak, 30.10.2020.

13:00

Pet koraka do titule:
Photo by Dave Kotinsky/Getty Images for Bellator MMA

Ova jesen je pravi raj za sve ljubitelje borilačkih sportova, imamo mnogo borbi za šampionski pojas i mnogo borbi između velikih imena.

Upravo jedna takva se dogodila u noći između četvrtka i petka na događaju Belator 250, gde je glavna borba bila između Gegarda Musasija i Daglasa Lime.

Oni su se borili za titulu srednje kategorije, a poznato je da je Musasi već jednom nosio taj pojas, dok je Lima apsolutni vladar velter kategorije Belatora i jedan od najboljih velteraša na svetu.

Kada je borba počela, Lima je bio nekako statičan i to je "Jermenski asasin" iskoristio na najbolji način. Išao je na rušenje i posle solidne odbrane Lime, sjajni kikbokser borbu odvlači u klinč gde zadaje niz udaraca "Fenomu".

Daglas nije bio zadovoljan odrađenom prvom rundom, a Musasi je nastavio da vrši pritisak i da bude agresivniji na sredini ringa, što je osujetilo planove Brazilca koji je gestikulacijom pokazivao nervozu i nemoć.

Kada je Gegard Musasi dobio i treću rundu u nizu, očekivali smo da Lima krene maksimalno agresivno i pojuri nokaut, ali on to nije učinio i Musasi bez većih problema borbu privodi kraju i jednoglasnom odlukom sudija postaje Belator šampion srednje kategorije. Što se ostalih borbi tiče, Henri Korlaes je podeljenom odlukom sudija bio bolji od Brendona Girca, Dalton kosta je odlukom sudija porazio Taja Gverdera, kao i Džejk Heger Brendana Kaltona, Sabah Omasi je tehničkim nokautom srušio Bobija Velkera, dok su sudijskom odlukom slavili Džoni Eblen i Adam Borič, a Kodi Lo je Ortegu pobedio gušenjem, popularni D'Arce choke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: