Šampion se ne šali – Adesanja nokautom odbranio pojas

Izrael Adesanja je i dalje šampion UFC srednje kategorije.

Izvor: SN

Nedelja, 27.09.2020.

06:45

Šampion se ne šali – Adesanja nokautom odbranio pojas
Photo by Harry How/Getty Images

UFC 253 nam je doneo mnogo zanimljivosti, a glavna borba je bila između Izraela Adesanje i Paula Koste.

Adesanja je ostvario i 20. pobedu u profesionalnoj karijeri, uspeo je tehničkim nokautom da savlada Borahinju u drugoj rundi borbe za pojas srednje kategorije.

Adesanja je odabrao da bude taktičar i borbi je pristupio prilično ozbiljno, nije bilo onih čuvenih plesova, a borbu je počeo lou kikovima, što je Kosta uz osmeh izazivao Izraela da tako i nastavi.

Nije se ni Brazilac zaletao, zadao je Adesanji nekoliko dobrih udaraca nogom u telo, a zanimljivo je da kao majstor brazilske džiju džitse nijednom nije pokušao da obori nigerijskog borca i aktuelnog šampiona. Upravo zbog toga je Izrael Adesanja i bio bolji protivnik u prvoj rundi koju su sudile procenile 10-9, pa je bilo jasno da Borahinja mora da pojača tempo i da skrati distancu, a na startu druge runde je počeo sa dva snažna lou kika i još nekoliko grimasa kojima je provocirao Adesanju.

Sredinom runde je Adesanja preuzeo kontrolu, ponovo je lou kikom ugrozio Kostu, a onda je usledio i dobar levi nožni udarac u glavu što je usporilo Brazilca, a zanimljivo da uopšte nije menjao stav iako je dobio dosta udaraca u levu nogu.

Ubrzo potom, Izrael Adesanja dolazi do pozicije da sa dva brza udarca srušio Kostu na pod, potom je usledilo nekoliko rutinskih udaraca i sudija nije imao drugu opciju osim da prekine borbu i Adesanju proglasi šampionom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: