Koronavirus "pokosio" Habibovu familiju

MMA borac Habib Nurmagomedov apelovao je na stanovnike rodnog Dagestana da poštuju pravila o izolaciji jer je njegov otac na respiratoru zbog koronavirusa.

Izvor: PT

Utorak, 19.05.2020.

13:59

Koronavirus
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

"Veoma je teška situacija. Lično, imam više od 20 rođaka koji su bili na intenzivnoj nezi. Mnogi od njih više nisu sa nama. Mnogi moji poznanici su mrtvi", napisao je Nurmagomedov na drušvenim mrežama.

Njegov otac je u, kako je naveo, "veoma ozbiljnom stanju" i pored virusa počeo je da ima problema i sa srcem.

Nurmagomedov je veoma popularan u Dagestanu, gde je situacija sa korona virusom opisana "katastrofalnom", što je prisililo i predsednika Rusije Vladimira Putina da interveniše.

"Budite disciplinovani, slušajte naše lekare", istakao je neporaženi šampion UFC-a.

Vlada je obećala dodatnu pomoć regionu u kom je više od 600 osoba umro zbog problema sa plućima.

Problem predstavlja praznik ramazan, za čiju se proslavu sprema Dagestan, koji ima apsolutno većinsko muslimasko stanovništvo.

Habib je zamolio ljude da ostanu kod kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: