Stošić otkrio gde nastavlja MMA karijeru: Da do kraja godine budem šampion

Srpski MMA borac Darko Stošić prelomio je u izboru promocije u okviru koje će nastaviti svoju karijeru.

Izvor: AK

Utorak, 07.04.2020.

10:45

Stošić otkrio gde nastavlja MMA karijeru: Da do kraja godine budem šampion

Stošić je neko vreme bio član prestižnog UFC gde je sjajno počeo pobedom, ali onda mu se dogodio splet nesrećnih okolnosti i nastupa ispod njegovih mogućnosti te je sa tri poraza ostao bez dalje saradnje.

"Dobio sam dozvolu da objavim gde ću nastaviti svoju karijeru. Bit će to u KSW-u. To mi je trenutno najbolja opcija. Ponudili su mi dobar ugovor, potpisao sam na četiri borbe uz sjajne uslove. To je svakako jedna od najboljih promocija u svetu, posebno u Evropi. Mislim da su odmah iza Belatora i PFL-a", objavio je Stošić u podkastu "Inkubator".

"Boriću se u teškoj kategoriji i cilj mi je da postanem šampion. Mislim da imam dobre šanse, ali ne želim ništa da pričam unapred. Sad čekam da prođe ova kriza, da se ugovori meč i jedva čekam da pokažem gde pripadam, a to je oktagon".


Upitan je da li se radi o ekskluzivnom ugovoru koji ga veže obavezno za poljsku promociji ili će eventualne dodatne nastupe moći da potraži na drugim mestima.

"KSW planira da češće organizuje događaje nego ranije, tako da verujem da neću imati problema s nastupima. Meni je to u redu, jer ja ionako ne mogu da odradim više od tri borbe u jednoj godini. Videćemo što će se dogoditi, ovo je svakako moj novi početak. Verujem da sam doneo dobru odluku i da je to trenutno najbolja opcija za mene", objasnio je Stošić.

Prvak KSW promocije je Fil de Frajs, britanski borac koji se kao i Darko svojevremeno borio u UFC-u, ali trenutno je na vrhuncu karijere. KSW titula mu je najveći uspeh do kojeg je došao, ali Stošić namerava da mu ga brzo oduzme. "Iskreno, nisam ga previše pratio i tek kad sam potpisao za KSW sam video ko je prvak. Ja sam sve vreme mislio da je Pudzjanovski, ali to nije bitno. Nadam se da ćemo se brzo sresti i da ću od tada ja biti novi prvak. Najrealniji splet okolnosti bio bi da odradim dve borbe i onda u trećoj napadnem titulu. Ali, lako je najaviti. Nisu ni tamo momci pali s Marsa. Svi treniraju, svi su dobri i svi su jaki. Jedan udarac uvek može da poremeti sve planove. U praksi je malo drugačija stvar nego reći koliko borbi bi trebalo da dobijem. Sad prvo mora da proći pandemija, da se sve vrati u normalu, a onda idemo korak po korak. Nadam se da ću do kraja godine biti KSW šampion", ambiciozan je Stošić.

On je već trebalo da ima prvu borbu.

"Trebalo je da nastupim protiv Vlodareka, protiv koga je trebalo da se bori Denis Stojnić. Međutim, dogodio mi se novi peh. Doslovno nakon potpisivanja ugovora sam otišao na trening i povredio se. Nije bilo strašno, ali morao sam da odgodim meč jer sam doživeo delomično napuknuće desnog grudnog mišića. To se izjalovilo, ali na kraju je za mene dobro ispalo jer nisam počeo da se spremam. Splet okolnosti nekad ti ide u prilog, jer mogao sam se finansijski istrošiti za pripreme. Mogao sam da putujem 20 sati u Denver i da mi se na kraju sve ovo dogodi. To bi onda bila još veća katastrofa. Ja se polako oporavljam, treniram, ali se isto tako pazim".

Pre nego što je postao deo UFC-a, Stošić je bio na profesionalnom skoru od 12 pobeda i jednog poraza, a najveći uspeh mu je bila titula teškaškog prvaka FFC-a, s dve pobede nad Dionom Staringom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: