"U 2019. godini sam testiran 42 puta"

Američki MMA borac Džon Džons otkrio je da je imao 42 anti doping testa u 2019. godini.

Izvor: SN

Utorak, 04.02.2020.

14:15

Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Džon Džons je jedan od najvećih MMA boraca svih vremena i on u oktagonu ga niko, bar za sada, nije pobedio.

Džonsova karijera je u najmanju ruku kontroverzna, pored svih fantastičnih pobeda i velikih uspeha, njegovi doping skandali i suspenzije bile su glavna tema u svetu sporta godinama.

Kako on sam kaže, kada se radi o doping testovima nema šta da se krije, a prema potpredsedniku UFC Džefu Novickom, Džon Džons je imao 42 nenajavljena testiranja na nedozvoljena sredstva u 2019. godini.

Novicki je rekao da je Džon Džons najviše testirani sportista u istoriji i da on u svojoj karijeri koja traje preko 20 godina nikad nije video nešto slično.

Džonsa čeka nova odbrana UFC pojasa polu teške kategorije protiv Dominika Rejesa u subotu uveče i rekao je da se ne plaši ničega i deklarisao se kao "sportista koji je najčešće testiran".

"Samo sa USADA sam imao oko 30 nenajavljenih poseta. Takođe su me testirale još dve anti doping agencije i siguran sam da nikoga nikada nisu testirali toliko koliko testiraju mene. To samo govori koliko sam predan svom poslu i koliko sam sve shvatio ozbiljno kako bih sebi olakšao budućnost", rekao je Džon Džons za "MMA Junkie".

Džons je takođe objasnio kako stvari sa USADA funkcionišu i šta sve borci znaju o testovima.

"Na kraju dana, svi mi znamo koliko čega smeš da imaš u telu. To je nešto čega su se moji advokati držali tokom suđenja. Zbog mene USADA nikada ne objavljuje testiranja, osim ako ne traže posebnu osobu jer su za nešto izrazili sumnju ili imaju određene informacije. Čitava ova situacija oko testiranja je znala da me prilično uzdrma. Mislim da je jedini način da ostanem na pravom putu jeste da budem maksimalno iskren sa navijačima i sa anti doping agencijama"
, iskreno je rekao Džon Džons.

Džon Bouns Džons u svojoj karijeri ima 25 pobeda i 1 poraz koji je došao posle diskvalifikacije zbog nedozvoljenog korišćenja laktova, a jedna pobeda nad Danijelom Kormijeom mu je oduzeta zbog doping skandala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: