"Desete" su gotove – Džon Džons je najbolji!

Gotovo svi fanovi borilačkih sportova su saglasni da je Džon Džons najbolji UFC borac u proteklih deset godina.

Izvor: SN

Ponedeljak, 30.12.2019.

12:00

Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Pošto se 2019. godini bliži kraj, sportski novinari i fanovi odlučili su da izaberu najbolje borce u periodu između 2009. i 2019. godine.

Kada se priča o najboljima svih vremena, makar u svojoj kategoriji, neizostavna imena su Džon Džons i Habib Nurmagomedov, a neretko se mogu čuti i Demetrius Džonson ili Amanda Nunjes.

U izboru za najboljeg borca "desetih" godina 21. veka prednjači sjajni Džon "Bouns" Džons. Čovek koji u oktagonu ne zna za poraz, a imao je neke nadaleko čuvene borbe – poput one sa Aleksanderom Gustafsonom ili ona sjajna dva meča sa Danielom Kormijeom.

Džons je više puta pokazao da je sjajan kada je na nogama, a i parteru se fantastično snalazi. Jedan od najvećih uspeha je bila ona giljotina kojom je ugušio sjajnog borca kakav je Lioto Mačida.

Na poziciji broj dva našao se "moćni miš" – Demetrijus Džonson, a listu dalje čine Danijel Kormije, Džordž Sent Pjer, Konor Mekgregor, Amanda Nunjes, Ronda Rauzi, Habib Nurmagomedov, Žoze Aldo i Maks Holovej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: