Holovej pao posle više od 6 godina – Volkanovski je novi šampion

Aleksandar "Veliki" Volkanovski jednoglasnom odlukom sudija pobedio je Maksa Holoveja i postao novi UFC šampion u pero kategoriji.

Izvor: SN

Nedelja, 15.12.2019.

13:35

Holovej pao posle više od 6 godina – Volkanovski je novi šampion
Photo by Steve Marcus/Getty Images

Maks Holovej se smatra za jednog od najboljih boraca pero kategorije u istoriji UFC–a, verovali ili ne, Maksov poslednji poraz desio se u avgustu 2013. godine.

Tada ga je savladao Konor Mekgregor, a sada je rame uz rame s njim stao i Australijanac makedonskog porekla – Aleksandar "Veliki" Volkanovski.

Borba je bila kvalitetna, ali teško da je mogao da se očekuje nekakav nesvakidašnji spektakl. Poznato je kako Holovej majstorski ume da uvuče borce u svoju igru, da ih dovede na distancu koja mu odgovara i da nogama u glavu nanosi veliku štetu.

Sve to je Volkanovski uspešno eliminisao, u prve tri runde je bio sjajan i bez ikakve dileme bio bolji borac. U četvrtoj se Maks probudio, počeo je bolje da tempira svoje udarce, ali je sve to bilo nedovoljno pošto je Volkanovski uspevao da mu na najbolji način odgovori.

Jednoglasnom odlukom sudija (48-47, 48-47, 50-45) Aleksandar Volkanovski postao je novi UFC šampion u pero kategoriji. UFC 245 je dao još jednu borbu za šampionsku titulu, a popularna "Lavica" pokazala je da je sa razlogom smatraju za jednu od najboljih, ako ne i nabolju damu MMA borca svih vremena.

Amanda "Lavica" Nunjes ponovo je bila nadmoćna, peti put u karijeri odbranila je titulu u bantam kategoriji, a ovoga puta preitla joj je Holanđanka Žermen de Randami. Apsolutnu dominaciju potvrdile su i sudije, (49-46, 49-45 i 49-44), jer je Amanda dobila 4 od 5 rundi u borbi za pojas.

Ruski MMA borac nokautom je pobedio iskusnog Juraju Fejbera, dok je u možda najčudnijem meču Marlon Moraeš savladao Žozea Alda, odlukom sudija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: