Usman je i dalje UFC šampion – Kovington završio u bolnici

Nigerijac Kamaru Usman i dalje je šampion u UFC velter kategoriji posle pobede tehničkim nokautom nad Kolbijem Kovingtonom.

Izvor: SN

Nedelja, 15.12.2019.

13:35

Usman je i dalje UFC šampion – Kovington završio u bolnici
Photo by Steve Marcus/Getty Images

Najiščekivaniji meč večeri bio je i najkvalitetniji u Las Vegasu, a "lajavi" Kolbi Kovington poražen je nakon što je sudija Mark Godard prekinuo borbu.

Kovington nije baš najomiljeniji borac današnjice, ipak, čovek koji ne plaća svoje trenere, vređa pokojne trenere pokojnika i radi razne druge stvari i ne može da skupi veliki broj fanova.

Kolbi je relativno skoro rekao da sve što radi, zapravo radi kako bi napravio šou nešto nalik WWE konkurenciji.

Ipak, Kovington je kao drugi izazivač dobio priliku da napadne titulu koja je u vlasništvu Kamaru Usmana i njih dvojica su nam priredila pravi MMA spektakl.

Tokom svih 24 minuta "rata na nogama" publika je bila na ivici svojih stolica. Usman je desnim krošeima uspeo nakoliko puta da uzdrma Kovingtona i to se po njegovom desnom oku jasno i videlo, iako je Kolbi možda čak i dobio prve dve runde.

Posle tog udarca u oko, situacija u oktagonu je počela da se menja. Usmanovi udarci nanosili su veliku štetu i hrabri Kovington je poslednje dve runde odradio sa polomljenom vilicom!

Pred sam kraj borbe, Usman je krošeom uspeo da sruši Kovingtona na pod, on se odmah sklonio "u kornjaču", da bi ga sa svih strana Usman "zasuo" udarcima, sve dok Mark Godard nije prekinuo borbu.

Kovington je bio vrlo ljut što je borba prekinuta, a Usman je slavio svoju odbranu šampionskog pojasa. Kamaru Usmana očekuje naredni duel sa Horheom Masvidalom, kako neki izvori kažu dok je sudbina Kolbija Kovingtona i dalje "u magli", zbog njegove želje da karijeru nastavi u WWE – američkom rvanju.

Posle meča, Kovingtonu je potvrđno da je slomio vilicu i nedugo po završetku događaja prevezen je u bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: