Sudije prelomile – Stošić poražen u Stokholmu

Srpski UFC borac polu teške kategorije Darko Stošić poražen je sudijskom odlukom od Devina Klarka u UFC Stokholmu.

Izvor: SN

Subota, 01.06.2019.

17:27

Sudije prelomile – Stošić poražen u Stokholmu
Photo by Sam Wasson/Getty Images

Evropski fanovi UFC –a obožavaju događaje poput ovoga, pošto se ne dešava u "pola noći", pa je tako ovo subotnje popodne ispunio srpski borac Darko Stošić, koji se borio sa Devinom Klarkom.

Klark je napao Stošića "lou kikovima", a odgovor srpskog borca je bio baziran na udarcima desnom rukom, sve dok ga Amerikanac nije prvi put oborio na patos, ali je Stošić uspeo da se izvuče. Pokušao je da mu nanese malo štete laktom, ali su se brzo borci vratili u klinč gde su razmenjivali udarce kolenom. 10-9 u korist Klarka.

Devin Klark, popularni "Braon Medved" je nastavio sa istom taktikom i u drugoj rundi, posle minuta borbe je pokušao da obori Stošića, a li je taj napad uspešno odbijen, da bi krenuo i sam u ofanzivu nanevši mu nekoliko udaraca laktom i osvojivši drugu rundu. 10-9 u korist Stošića.

Sjajan performans Stošića i Klarka nastavio se i u trećoj rundi, bilo je nekoliko razmena, Stošić je Klarka pribio uz ogradu, ali nije naneo veliku štetu. Klark je ponovo pokušao da obori Stošića koji se uspešno branio, kasnije u toku runde je odlučio da proba sa aperkatom, ali je Stošić i to izdržao.

Bilo je još nekoliko kvalitetnih razmena i nogama i rukama, kao i pokušaja obaranja, ali je Klark bio za nijansu bolji i na kraju poneo trijumf u trećoj rundi 10-9, što je značilo da je pobednik.

Posle napete borbe, američki borac je jednoglasnom odlukom sudija proglašen za pobednika, pošto su sva trojica glasala identično 29:28 u korist "Braon Medveda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: