UFC Sankt Peterburg: Overim nokautirao Olejnika u prvoj rundi

Holandski MMA borac Alister Overim teškim udarcima je nokautirao Alekseja Olejnika pred sam kraj prve runde u Sankt Peterburgu.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Emmanuel Wong/Getty Images
Photo by Emmanuel Wong/Getty Images

Borba je počela baš onako kako smo i očekivali – u parteru, ali su se borci veoma brzo vratili na noge i počela je strašna razmena udaraca, pošto je Olejnik iskoristio "overhead" i desnom rukom naneo Overimu određenu štetu.

Dobro je poznato koliko su opasna kolena Alistera Overima, a u to se Olejnik i sam uverio, pošto je odmah nakon svog snažnog udarca "popio" po koje koleno u lice. U "klinču" je Olejnik koristio situaciju i nanosio Overimu udarce u telo, pa je u jednom momentu odnos udaraca bio 46:5 u korist ruskog borca.

Pred sam kraj borbe, Overim je "pogodio" kolenom u glavu Olejnika još nekoliko puta, što je ovoga bacilo na pod. Overim se sručio ka njemu, pokušavši da što pre završi ovu borbu udario ga je u glavu nekoliko puta, a Olejnik je pokušao da se odbrani okrenuvši leđa, međutim uspeo he holandski borac da "pronađe ugao" i prvo pesnicom, pa onda i laktom pogodio nekoliko udaraca i Marku Godardu nije ništa drugo preostalo osim da prekine borbu.

Nakon zvaničnog proglašenja pobednika, Overim je rekao da mu je ova borba bila veoma teška, pošto se borio protiv svog prijatelja, ali naravno, uvek je bolje izaći kao pobednik.