UFC 236: Sudije u prvom planu

U Atlanti smo dobili dva nova prelazna šampiona u dve različite kategorije, a njihova imena su Dastin Poije i Izrael Adesanja pred kojima su novi izazovi.

Izvor: SN

Nedelja, 14.04.2019.

16:20

UFC 236: Sudije u prvom planu
Photo by Logan Riely/Getty Images

Dastin Poije je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Maksa Holoveja i tako mu srušio jedan neverovatan niz od čak 13 uzastopnih pobeda, tako da će sledeća borba koju će Poije imati u oktagonu biti sa aktuelnim šampionom lake kategorije – Habibom Nurmagomedovim.

Pravi pravcati rat priredili su nam Poije i Holovej, a ishod je bio isti kao i 2012. godine kada su se poslednji put susreli u oktagonu – pobeda Dastina Dijamanta Poijea. Doduše, prva borba je završena polugom, dok je drugi trijumf Dijamant odneo jednoglasnom odlukom sudija.

Maks Holovej je želeo titulu u dve kategorije – pero i lakoj, ali mu je Poije ipak pokvario planove, iako se na momente činilo da će Holovej uspeti da se osveti, udarci Dastina Poijea nanosili su nešto više štete, pa je Maks na kraju izgledao kao da se borio sedam rundi, a ne pet.

Izrael Adesanja je takođe odlukom sudija savladao neugodnog Kelvina Gasteluma i tako postao prelazni šampion srednje kategorije. Gastelum je dva puta završio na zemlji nakon udaraca Adesanje, ali je i on imao svoje momente kada je prilično uzdrmao Adesanju i u potpunosti "izdominirao" četvrtu rundu.

Borba maltene da uopšte nije ni ulazila u parter, pošto su borci 90 posto vremena proveli na nogama, razmenjujući razorne udarce i nogama i rukama.
Kako je najavljen pri dolasku u UFC, momak za velike stvari, Adesanja je na pravom putu da te reči i potvrdi, a za to će imati šansu kada u oktagon bude ušao sa aktuelnim prvakom srednje kategorije, Robertom Vitakerom.

Videćemo da li će Adesanjin pristup "ja sam igrač broj 1 u video igrici, a ostale kontroliše kompjuter" moći da mu donese titulu svetskog šampiona srednje kategorije, kao i toliko željenu borbu za jednim od najboljih boraca današnjice – Džonom Bounsom Džonsom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: