Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 09.10.2022.

09:00

Spektakl za pamćenje: Overim bolji od Harija

Alister Overim, holandski kikbokser, pobedio je Marokanca Badra Harija na događaju Glory Collision 4.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl za pamćenje: Overim bolji od Harija
EPA-EFE/Remko de Waal

Posle 12 godina bitke u MMA svetu Alister Overim se vratio u kikboks i pobedio živu legendu Badra Harija u trećem njihovom okršaju.

Posle dve kompetitivne runde koje su možda i pripale Hariju, sjajni Overim je "eksplodirao" i dva puta ga udarcima bacio u nokdaun.

Pobedio je jednoglasnom odlukom sudija (29-26, 28-27, 28-27, 28-27, 28-27) u Areni Gelre Dom u Holandiji. Oba borca su krenula veoma agresivno, menjali su uglove i Hari je koristio Overimov MMA pristup da bi stekao prednost.

Hari je imao nekoliko kvalitetnih udaraca u telo, ali je najopasniji udarac poslao Overim kada je iz kontre "opalio" aperkat i umalo bacio Harija na zemlju.

Badr je bio bolji rival u prve dve runde, ali kako je vreme odmicalo tako se sve više umarao i Overim je to uspevao da iskoristi pa ga je dva puta bacao u nokdaun preciznim kratkim udarcima.

Nakon borbe Alister Overim je sebe nazvao šampionom Glori organizacije i privukao pažnju aktuelnog šampiona i njegovog zemljaka Rika Verhovena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve