Konovalov: Tukao sam se sa slomljenim rebrom

Aleksandar Konovalov dominirao je protiv evropskog prvaka Andrea Santoša u meču za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije.

Izvor: B92
Podeli
ARENA FRIDAY NIGHT FIGHTS
ARENA FRIDAY NIGHT FIGHTS

Jednoglasna odluka sudija posle pet paklenih rundi bila je očekivano u korist srpskog borca.

Međutim, niko od malobrojnih prisutnih u sali kompleksa Kovilovo Resort nadomak Beograda nije znao da je zvanično najtrofejniji WAKO kik bokser ikada meč “radio” sa polomljenim rebrom.

Priznao je to tek kada mu je oko struka zasijao šampionski pojas koji mu je uručio Nebojša Žugić, direktor TV Arena sport.

"Trpeo sam bolove i krio od svih, a najviše od rivala da mi je na sparingu pre 15 dana polomljeno rebro. Znao je samo moj trener Dejan Pavić. Portugalac me sredinom meča pogodio baš u to mesto, ali sam stegao zube i uspeo. Novi pojas posvećujem mojoj porodici, treneru i prijateljima, a zahvalnost dugujem Srđanu Bugarčiću i Areni koji su u ova teška vremena koronavirusa uspeli da organizuju ovako sjajan turnir “Arena Friday Night Fights”, u dahu je posle meča ispričao Konovalov.

Apsolutni vladar planete do sada je šest puta bio profi prvak sveta, isto toliko puta i amaterski, od čega dvaput u juniorskoj kategoriji, a za medalje, pehare i pojase sa svetskih i evropskih prvenstava, gran prija, mitinga i drugih takmičenja trebalo bi napisati poseban tekst samo da bi se svi pobrojali. Puna je soba priznanja, ali želja je i dalje i te kako prisutna.

"Borim se za porodicu i Srbiju, gde ćete veći motiv. Verujte mi, još ćete me dugo godina gledati u vrhu", optimističan je šampion.

Snimak spektakla biće emitovan na TV B92 u nedelju od 23.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.