Konovalov se bori za titulu prvaka sveta

Kikboks spektakl "Arena Friday Night Fights" prvi put će biti održan u kompleksu Kovilovo Resort, nadomak Beograda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: KBSS
Foto: KBSS

Sudeći po spisku borbi, ali pre svega po mrštenju i mrkim pogledima koje smo mogli da vidimo na zvaničnom merenju boraca – prštaće u ringu.

Ljubitelji kik boksa u direktnom TV prenosu na specijalizovanom kanalu Arena Fight uživaće u sedam uvodnih borbi.

Centralni meč je megdan za upražnjeno mesto profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije u kategoriji do 66,8 kilograma, disciplina lou kik, između našeg najboljeg kikboksera Aleksandra Konovalova i Portugalca Andre Santoša.

"Drago mi je što sam u Srbiji, što imam priliku da se borim za svetski tron, a pre svega što ću da delim ring sa velikim šampionom Konovalovim", izjavio je evropski prvak iz Portugala.

A o meču koji je planiran za pet rundi po tri minuta aktuelni svetski šampion Aleksandar Konovalov bio je još manje rečit. Kao i uvek, više voli da „priča“ u ringu.

"Pre svega moram da kažem da mi je drago što će sutra na meču biti prisutan Roj Bejker, predsednik WAKO. Rivalu želim dobrodošlicu i neka bolji pobedi", rekao je Aleksandar.

Alfa i omega spektakla Srđan Bugarčić pun je optimizma.

"Ovo je, nadam se, prvi u nizu projekata koje ćemo zajedno sa Arenom organizovati i ovom prilikom se zahvaljujem direktoru Nebojši Žugiću na velikoj podršci. Zahvalnost dugujem i Roju Bejkeru čiji je dolazak velika podrška meni kao promoteru, ali i vetar u leđa celokupnom srpskom kik boksu. Sam sam ušao u sve ovo u teško vreme, ali sam dao sve od sebe da već ovaj prvi turnir 'Arena Friday Night Fights' bude spektakularan. Ogromna energija je uložena. Borci, dajte sve od sebe da priredite dobru zabavu da gledaoci TV Arena Fight uživaju".

Specijalni gost je predsednik svetske amaterske kik boks federacije WAKO, Irac Roj Bejker koji je izjavio da je „srećan što je u Beogradu, jer Srbi vole da se bore“.

Događaj će biti organizovan uz apsolutno poštovanje svih epidemioloških mera. Prisustvo publike, nažalost, nije dozvoljeno.

Ceo spektakl iz Kovilova u direktnom prenosu biće emitovan na specijalizovanom kanalu TV Arena Fight, dok će snimak biti na TV B92 u nedelju 23:15.

Spisak borbi

(-60 kg, lou kik) Nikola Prlja (Crna Gora) - Demir Sejdija (Srbija)

(-86 kg, ful kontakt) Paul Kop (Slovenija) - Miloš Kovačević (Srbija)

(-91 kg, K1) Danilo Tošić (BiH) - Mitar Dugalić (Srbija)

(-62 kg, lou kik) Viktor Nekitailo (Moldavija) - Danijel Memedovski (Srbija)

(-75 kg, K1) Nikola Cvetković (Srbija) - Jovan Nikolić (Srbija)

(+91 kg, K1) Jaroslav Linik (Moldavija) - Nikola Filipović (Srbija)

(-80 kg, K1) Boban Ilioski (Makedonija) - Nikola Todorović (Srbija)

(-66,8 kg, lou kik) Andre Santoš (Portugal) - Aleksandar Konovalov (Srbija)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.