Nikola Stošić profesionalni prvak sveta

Nikola Stošić, kapiten kik boks reprezentacije Srbije, osvojio je titulu profesionalnog prvaka sveta u lou kiku, WKO PRO, u kategoriji do 81,4 kilograma.

Izvor: B92
Podeli

On je pred domaćom publikom u Smederevu savladao nekadašnjeg šampiona sveta, Rikarda Fernandesa iz Portugala, odlukom sudija 2-1.

Bodovanje sudija (49:48, 49:48, 48:50) pokazuje koliko je borba bila izjednačena. Portugalac je bio bolji u drugoj rundi, Stošić u četvrtoj i petoj, a uz javnu opomenu za Fernandesa, to je bilo dovoljno za slavlje domaćeg borca.

"Bilo je teško, titula je napokon kod mene. Iskren da budem, nisam očekivao da će biti ovako, iznandio sam se malo, radio sam sa njim ali je ovo drugačije. 'Našao me je' u drugoj rundi ali sam uspeo da dobijem četvrtu i petu i zaslužio pobedu. Veoma mi je drago, ovaj pojas je nešto što ostaje za čitav život," rekao je posle pobede Stošić, zahvalivši se porodici, prijateljima, gradu Smederevu i Kik boks savezu Srbije na podršci.

U punoj hali u Smederevu u četiri uvodne borbe do pojaseva namenjenih profesionalnim šampionima Srbije došla su još trojica reprezentativaca Srbije. Marko Cvetanović (KBK Tron) je, u kategoriji do 64,5 kg, pobedio Slobodana Mitrovića (KBK Kolubara) posle prekida u trećoj rundi.

U drugoj borbi, jedinoj po K1 pravilima, u kategoriji do 75 kg, Nikola Todorović (KBK Warrior) je nokautirao u prvoj rundi Miloša Dakovića (KBK Crvena Zvezda- Delije). Miloš Cvjetićanin (KBK Vojvodina) je u kategoriji do 88,6kg na poene, sa 3:0 glasanjem sudija, pobedio Bojana Džepinu (KBK Batajnica).

U jedinoj revijalnoj borbi večeri Smederevac Aleksandar Menković (SD Kombat) savladao je na poene Žigu Pečnika iz Slovenije u kategoriji do 81 kg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.