Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 21.09.2018.

12:41

Ajla Lukač očekuje evropsko zlato u Bratislavi

Članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač rekla je da očekuje zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kik-boksu.

Izvor: LN

Autor: LN

Ajla Lukač očekuje evropsko zlato u Bratislavi
Photo by Harry Engels/Getty Images

Domaćin Evropskog prvenstva biće Bratislava od 13. do 21. oktobra.

Lukač će u glavnom gradu Slovačke nastupiti u lou-kiku do 56 kilograma, a u kategoriji do 52 kilograma u istoj disciplini boriće se Saida Bukvić iz Borilačkog kluba Novi Pazar.

"Trenutno se spremam u klubu, a od 27. septembra slede pripreme reprezentacije na Vlasinskom jezeru. Najveće rivalke su Ruskinje i Poljakinje, ali imala sam dobru sezonu i sigurna sam da ću osvojiti zlato", rekla je Lukač.

Lukač je ove sezone u lou-kiku osvojila državno prvenstvo A klase u Vranju, Svetski kup u Budimpešti i Prvenstvo Balkana u Sarajevu.

Sa kontinentalnih prvenstava u seniorskoj konkurenciji ima bronzu iz 2014. godine, kada je domaćin evropskog šampionata u kik-boksu bio španski Bilbao.

"Dobro je pripremljena, a uz dodatni rad s trenerima reprezentacije Srbije očekujem da bude na još većem nivou i ostvari dobar rezultat. Bila je i seniorska vicešampionka sveta i zna kako se osvajaju velike medalje", kazao je trener Husein Dupljak.

Od članova Kluba borilačkih sportova Novi Pazar, očekuje se da Vahid Kicara uskoro nastupi na reviji u Cirihu, gde bi trebalo da se bori u disciplini K1.

"Odavno sam odlučio da više ne radim u amaterskoj konkurenciji. Pregovori za profi meč u Švajcarskoj u završnoj su fazi, a pobeda bi mi verovatno krajem godine omogućila da se borim za titulu profesionalnog prvaka Evrope", najavio je Kicara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve