Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 21.10.2013.

22:07

SBI: Tri medalje za Srbiju

Svetske borilačke igre održavaju se od 18. do 26. oktobra u Sankt Peterburgu, a do sada su srpski takmičari osvojili tri medalje.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Zlato je osvojila Ivana Popadić u savateu, srebro je pripalo Ivani Jandrić, a bronzom se okitio Nikola Milošević u sambou.

Srbija nastupa sa 17 takmičara i prvog dana takmičenja na borilišta su izašli takmičari u sambou, kada je Ivana Jandrić osvojila je prvu medalju za našu zemlju.

Prvo kolo bila je slobodna a do finala pobedila takmičarke iz Venecuele i Moldavije. U finalu je izgubila od takmičarke iz Rusije osvojivši srebrnu medalju do 68kg.

Drugu medalju osvojio je Nikola Milošević pobedama nad tamičarima iz Italije i Argentine, u polufinalu ga je zaustavio takmičar iz Ukrajne. Nikola je u borbi za treće mesto pobedio takmičara iz Azerbejdžana i tako osvojio bronzanu medalju do 90kg.

Ivana Popović je najsjajnije odličje osvojila u nedelju, pobedama nad takmičarkama iz Rusije i Kanade, a u finalu je savladala francusku protivnicu, u kategoriji do 52 kilograma.

Svetske Borilačke Igre su međunarodni sportski događaj borilačkih veština i sportova. Petnaest Olimpiskih i neolimpiskih sportova i veština su trenutno na programu: aikido, boks, mačevanje, džudo, džiu džica, karate, kendo, kik boks, mau tai, sambo, savate, sumo, tekvondo, rvanje i vu šu.

Prve Borilačke Igre održane su 2010. u Pekingu.

Na ceremoniji otvaranja 18. oktobra izašli su takmičari učesnici iz 96 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve