Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 16.08.2021.

10:20

Jovana Preković otkrila tajnu svog uspeha

Jovana Preković, srpska karatistkinja, bila je gost Jutarnjeg programa Prve televizije.

Izvor: SN

Autor: SN

Jovana Preković otkrila tajnu svog uspeha
Foto: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Jovana Preković je na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 61 kg.

Ona je sada bila gost Jutra na Prvoj televiziji i govorila je o velikom uspehu u Tokiju i brojnim drugim temama.

"S obzirom da su pet godina trajale pripreme jako sam srećna što smo uspeli posle korone da dođemo do zlata. Nadala se jesam, ali nisam očekivala, iako sam išla po zlato. Pre Japana sam imala teške pripreme i psihološke padove, ali sam verovala u sebe ma koliko bilo teško ", kaže Jovana Preković.

Roksanda, njen trener, kaže da nju najbolje poznaje i objasnila kako su izgledali treninzi.

"To se nikada nije desilo. Ja sam sa njom 21 godinu i ona je suvi profesionalac, ma koilko to izgledalo čudno, meni je zaista čast što sam njen trener. Moram da vam kažem da smo u Aranđelovcu imali fenomenalne uslove za pripremu, ceo svet je bio tu i imali smo 4 trening kampa od po nekoliko meseci sa sjajnim sparing partnerima. Pred sam odlazak na Igre smo pozvali muškarce, najbolje na svetu do 60kg i sa njima je trenirala i to je bilo veliko iznenađenje. To je velika motivacija, znam šta je pokreće i ta grupa momaka koji su veliki šampioni su doprineli da ona prebrodi sve psihološke probleme. Znali smo da dolazi nešto lepo i zaista smo presrećni", rekla je trener Jovane Preković.

Nije joj bilo lako u Tokiju, ali na narednim Igrama neće biti karatea.

"Imala sam jako težak momenat pred sam put, ali sam to prevazišla i kada sam otišla na Olimpijske igre i kada sam videla to borilište i sve to, imala sam drugačiju energiju. Imala sam pritisak, prvi put je karate došao na OI. U Parizu ga neće biti, ali ne znamo za Los Anđeles. Mogu da prezentujem karate, kao i ostali sportisti, ali ne mogu da utičem na odluku MOK"

Kada si ušla u halu, 6 protivnica je pobedila da bi došla do zlata...

"Išla sam meč po meč, specifično je što to traje ceo dan i što smo ceo dan u hali. Ja nisam navikla to da radim. Naoružali smo se strpljenjem i to je tamo bila glavna stvar. Spremila sam se da pobedim sve i moj trener je odradio vrhunski posao jer sam bila maksimalno spremna bez nekih emotivnih pražnjenja. Prva pomisao nakon proglašenja pobednika, rekla sam sebi KRAJ. Bilo je malo vremena potrebno da shvatim šta se desilo, ali u Roksandinim očima je sve bilo jasno da smo ostvarili ono po šta smo došli"

U rodnom mestu je imala i lep doček:

"Mi živimo u Aranđelovcu, imamo 150 članova... Na trgu smo imali veliki doček i očekujem ekspanziju ne samo u Srbiji nego u svetu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve