Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 07.10.2017.

21:28

Oko 1.600 karatista na EP 2018. u Novom Sadu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da očekuje da će na Evropskom prvenstvu u karateu, u maju naredne godine, učestvovati oko 1.600 takmičara.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Oko 1.600 karatista na EP 2018. u Novom Sadu
Getty Images

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, Udovičić je zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem prisustvovao konstitutivnoj sednici Organizacionog komiteta 53. Evropskog prvenstva u karateu, koje će biti održano od 9. do 13. maja 2018. godine u Novom Sadu.

"Ove godine smo bili domaćini najmasovnijeg takmičenja u Novom Sadu u proteklih 36 godina, a u pitanju je Evropsko prvenstvo u rvanju, dok ćemo naredne godine imati još veće takmičenje. Očekujemo oko 1.600 učesnika na Evropskom prvenstvu u karateu, čime podižemo lestvicu kvaliteta karatea u Srbiji, ali i pozicioniramo Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju na evropsku mapu sporta", rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će Evropsko prvenstvo u karateu biti prilika da se na najlepši način promoviše Novi Sad kao grad koji se ponosi uspehom sportista u svim borilačkim sportovima i veštinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve