Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 24.06.2022.

16:25

Najbolji mladi džudisti za vikend u Laktašima

Turnir u Laktašima (Banjaluka) jedan je od deset bodovnih za Svetsku juniorsku rang-listu

Izvor: B92

Autor:B92

Najbolji mladi džudisti za vikend u Laktašima
FOTO: IJF

Ljubitelji džudoa za vikend će uživati u sportskoj dvorani u Laktašima. U Republici Srpskoj će se okupiti 230 juniora iz 24 zemlje (sportisti dolaze sa dva kontinenta) na Evropskom juiorskom kupu, koji će prvi put biti održan u ovom entitetu u Bosni i Hercegovini i ujedno će biti jedan od deset bodovnih turnira za Svetsku juniorsku rang-listu.

"Preponosan sam, obavili smo veliki posao da bismo prvi put u Laktašima, Banjaluci, uopšte u Republici Srpskoj imali džudo takmičenje ovog nivoa. Ovo takmičenje je u zvaničnom kalendaru evropske i svetske džudo federacije. Pozivam sve ljubitelje sporta da 25. i 26. jun provedu u sportskoj dvorani u Laktašima. Neko od ove dece koje ćemo imati prilike da gledamo uživo u budućnosti će biti, siguran sam, osvajač evropskih i svetskih šampionata ili olimpijskih igara. Naravno, ovaj spektakl ne bismo bili u prilici da organizujemo da nismo imali veliku podršku od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i naših domaćina iz grada Laktaši, kojima za to dugujemo veliku zahvalnost. Posebno hvala gospodinu Branislavu Crnogorcu, koji je lobirao i koji je zaslužan što smo baš mi dobili organizaciju" izjavio je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, koji je tehnički organizator turnira.

Organizacija Evropskog kupa značajan je događaj za džudo sport u celom regionu.

"U Banjaluci i Laktašima nas čeka praznik našeg sporta. Džudo nije samo najtrofejniji olimpijski sport kod nas nego je i Džudo savez jedna od federacija koja je poznata po odličnim organizacijama. Sve je spremno i bićemo ponosni organizatori" istakao je Crnogorac.

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, ističe da je ovo događaj koji na najbolji način promoviše Republiku Srpsku.

"Nadam se da ćemo biti odlični domaćini, a Ministarstvo sporta će, kao i do sada, podržavati džudo sport na više nivoa".

Domaćin, gradonačelnik laktaša Miroslav Bojić spreman je za spektakl.

"Moram da kažem da sam zadovoljan što su Laktaši centar sveta kada je u pitanju džudo sport ovog vikenda. Trudićemo se da, kao grad domaćin i Republika Srpska, osvetlamo obraz".

Svečano otvaranje je u subotu u 9.30, a odmah potom će uslediti borbe. Uvodni program na rasporedu je oba dana od 10, a finalne borbe od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve