Najbolji srpski džudisti i džudistkinje na kampu u Kanjiži

Najbolji srpski džudisti i džudistkinje, posle višemesečne pauze zbog pandemije virusa kovid-19, okupili su se na trening kampu u banjskom centru Kanjiža.

LNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Ryan Pierse/Getty Images/Ilustracija
Photo by Ryan Pierse/Getty Images/Ilustracija

Organizator ovogodišnjeg letnjeg kampa, koji će trajati dve nedelje i na kojem će se poštovati sve epidemiološke preporuke, je Džudo savez Srbije.

Tehnički organizator je Džudo klub Kanjiža, a zajedno treniraju najbolji džudisti i džudistkinje Srbije, u tri starosne grupe.

"Na pripremi ovog projekta radili smo skoro dva meseca. Uz obavezne mere koje je propisala Vlada RS i Krizni štab, imamo i naše interne mere kojih se pridržavamo. Ostavili smo strunjaču, da svako ima zaseban prostor da može da vežba, kako bismo smanjili rizik od kontakta i mešanja sa drugim parovima. Uskladili smo se sa Međunarodnim propisima i zahvaljujući banji Kanjiža smo u mogućnosti da provedemo projekat priprema", rekao je sportski direktor Saveza Nenad Mihailović.

Džudistkinja Crvene zvezde Anja Obradović kaže da kamp mnogo znači, pre svega zbog sparinga.

"Posle perioda kada nismo imali ni trening, a naročito ne ovoliko ljudi na treningu. Naš sport je takav da mi bez sparing partnera ne možemo da napredujemo, faktički, ne možemo ni trening da održimo kako bi trebalo", priča Obradovićeva.

Njena klupska koleginica Milica Nikolić ističe da je kamp dobra prilika da svi napreduju.

"Kad su takmičenja, imamo takav sistem bodovanja da konstantno idemo sa takmičenja u kamp i nemamo vremena da usavršavamo sebe, jer mi tu imamo i skitanje kilograma, takav je sport. Mislim da je ovo dobra prilika da npredujemo i da je dosta sportista napredovalo, pa će biti iznenađenja kada se budemo vratili na takmičenja", ističe Nikolićeva.

Član ODŽK Beograd Darko Brašnjević istakao je da takmičenja nema i da se svi nadaju da će ih uskoro biti.

" Do sada su svi uglavnom trenirali individualno, u manjim grupama, parovima, gde je smelo da se trenira, pa smo održavali formu. Takmičenja nema, tako da nije trebalo da se podiže forma, nego samo da se forma usmerava dok čekamo takmičenja. Nadamo se da će ih u skorije vreme biti, Evropsko i Svetsko prvenstvo", rekao je Brašnjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.