Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 28.04.2018.

19:01

Majdov: Najbolje od Nemanje Majdova tek sledi

Svetski šampion u džudou Nemanja Majdov, nakon što je osvojio srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Tel Avivu, kaže da to odličje ima sjaj kao da je zlatno.

Izvor: B92

Autor:B92

Majdov: Najbolje od Nemanje Majdova tek sledi
Starsportphoto

Majdov je u kategoriji do 90 kilograma stigao do finala i izgubio od Rusa Mihaila Igolnikova.

On je istakao i da očekuje još veće uspehe u budućnosti.

"Izuzetno sam srećan jer je posle titule svetskog šampiona ovo najznačajnija medalja. Išao sam na zlato, ali naravno posle tako duge pauze i povrede i srebro ima zlatni sjaj. Ovo je moj veliki povratak na strunjaču i najbolje od Nemanje Majdova tek sledi", rekao je Majdov.

Ljubiša Majdov, otac i trener svetskog šampiona i vicešampiona Evrope, posle ceremonije dodele medalja nije bio najzadovoljniji.

"Čestitam Igolnikovu na evropskoj tituli. Pošli smo po zlato i ušli u finale, ali treba biti realan i istaći da Evropa ima izuzetan nivo, vrhunski, kada su u pitanju džudo borci. Treba biti vrhunski pa uopšte stati na ovo pobedničko postolje. Ipak, neki od vrhunskih boraca nisu u Tel Avivu ni uzeli odličje. Vratili smo se posle duže pauze i povreda na najbolji mogući način. Idemo dalje", poručio je Ljubiša Majdov.

Ujedno, danas je Ljubiša Majdov proglašen za najboljeg trenera Evrope za minulu godinu.

"Izuzetna čast i privilegija je biti laureat ovako značajnog priznanja. Ponosan sam jer smo uspeli da osvojimo svetsko zlato i sada dodamo i zvanje vicešampiona Evrope. Zahvalio bih se mojoj Crvenoj Zvezdi, Džudo savezu Srbije i predsedniku Ivanu Todorovu na izuzetnoj podršci", dodao je Ljubiša Majdov i dobio čestitke od predsednika Džudo saveza Srbije Ivana Todorova na velikom priznanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve