Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 16.01.2023.

12:05

Bokserski savez Srbije: Sara Ćirković i Rastko Simić najbolji u 2022. godini

Sara Ćirković proglašena je za najuspešniju bokserku u prošloj godini, dok je u muškoj konkurenciji za najboljeg izabran Rastko Simić, saopštio je BSS.

Izvor: B92

Autor:B92

Bokserski savez Srbije: Sara Ćirković i Rastko Simić najbolji u 2022. godini
Happy Author / shutterstock.com

Sara Ćirković je prošle godine osvojila zlata na EP i SP.

Ona je u 2022. nanizala 18 pobeda na međunarodnoj sceni i zasluženo je proglašena za najuspešniji bokserku u 2022. Srpska reprezentativka je dobila priznanje "Zlatna bokserka".

Zlatna rukavica za "Zlatnog boksera'"otišla je u ruke Rastka Simića, koji je na omladinskom EP poneo naslov vicešampiona. Zlatni trener je Mirko Ždralo, koji je trener Sare Ćirković.

U saopštenju BS S se navodi da su "Zlatne plakete" za uspehe u 2022. godini dobili klubovi čiji su pojedinci napravili velike uspehe na evropskoj i svetskoj sceni, kao i sami klubovi koji su osvojili trofeje na domaćim i reginalnim šampionatima.

Priznanja su pripala BK Obilić iz Zvorinika, BK Jovan Kursula iz Varvarina, BK Novi Pazar, BK Rokica iz Loznice, BK Crvena zvezda, BK Petrograd, BK Miks Prijepolje, BK Blokovi Novi Beograd, BK Spartak iz Subotice i BK Sombor.

"Ponosni smo na sve naše reprezentativce, na njihov veliki rad, zalaganje, na to što u svaki meč ulaze punim srcem, ogromnom motivacijom da Srbiji donesu pobedu i sa ciljem da takmičenje završe na pobedničkom postolju intoniranjem srpske himne", rekao je predsednik BSS-a Nenad Borovčanin.

"U 2022. doživeli smo veliku radost od naših bokserki i boksera, očekujemo da se ovaj trend nastavi i u budućnosti i na tome vredno i neprestano radimo. Naše ambicije su uvek najveće, nastavljemo putem koji smo trasirali, kroz rad, red i disciplinu do novih pobeda i medalja", kazao je Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve