Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 08.01.2023.

13:00

Beograd domaćin EP u boksu 2024; Borovčanin: Još jedno priznanje Srbiji

Evropski šampionat u boksu 2024. godine održaće se u Beogradu, odlučila je Evropska bokserska konfederacija (EUBC).

Izvor: SN

Autor: SN

Beograd domaćin EP u boksu 2024; Borovčanin: Još jedno priznanje Srbiji
Foto: BSS

Najbolji bokseri i bokserke Starog kontinenta nadmetaće se u glavnom gradu, u Štark areni, u februaru 2024, a predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin rekao je Tanjugu da je ovo još jedno priznanje, nakon odlične organizacije Svetskog prvenstva 2021. godine.

"Dobili smo poverenje da organizujemo spektakl u novom formatu, sa svim elementima 21. veka i da pokažemo ponovo da je Beograd sportski grad, a Srbija zemlja 21. veka", izjavio je Borovčanin.

Šampionat Evrope biće idealna prilika i da srpski bokseri, pred domaćom publikom, osvoje što više medalja.

"Sigurno smo svi okrenuti ka tome, naša škola boksa proteklih par godina radi kako treba, naši bokseri donosili su medalje sa svih kadetskih juniorskih i omladinskih šampionata, a sada su kandidati da osvoje medalju, a zašto da neko ne bude i prvak Evrope. Imamo Saru Ćirković, Rastka Simića, Memića, Ametovića, tu se Agejev, Mirončikov, Abasov, Dragana Jovanović. Imamo sve preduslove za vrhunski rezultat", ističe prvi čovek srpskog boksa.

Posle perfektne organizacije šampionata sveta, kao i drugih takmičenja i brojnih komplimenata sa najvišeg nivoa, Borovčanin je uveren da će organizacija prvenstva Evrope biti još bolja.

"Verujem u još veći spektakl, uz podršku koju svih ovih godina imamo od predsednika Aleksandra Vučića uspeli smo da napravimo sve te događaje i da se pozicioniramo u svetu kao selekcija kojoj niko ne želi na megdan, postali smo "loš žreb" za druge. Imamo sve uslove za trening, za sve što je potrebno da se napreduje".

Za Evropsko prvenstvo imaćemo posebnu podršku, ne samo da bismo napravili veliki spektakl, nego i da bi posle takmičenja u Srbiji ostalo mnogo džakova, ringova, svega što je potrebno za rad naših boksera, naglašava Borovčanin.

"Šampionat Evrope je mnogo više od onoga što je sam događaj. U maju kreće izgradnja Nacionalnog trening centra, imaćemo odlične uslove, kako bi u narednih deceniju ili dve naši bokseri mogli samo da napreduju. Ove godine počinju kvalifikacije za Olimpijske igre, duboko verujem u naše boksere i bokserke da će izboriti kvalifikacione norme i dostojanstveno predtavljati Srbiju u Parizu", poručio je Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve