Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 03.01.2023.

14:00

Sportska Nova godina počinje boksom

Plemenita veština otvara sportska sezonu 2023. u Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportska Nova godina počinje boksom

Meč za šampionku Evrope u boksu, koji će se održati 5. januara u sportskoj dvorani na Zlatiboru biće prvo sportsko takmičenje u 2023.godini.

U organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta zlatiborska boks veče priuštiće svim ljubiteljima ovog sporta pet mečeva koji će biti prenošeni u direktnom tv prenosu na TV Arena Fight za ceo region.

Srpska reprezentativka u olimpijskom boksu Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2022, boriće za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke.

Jelena je protekle takmičarske godine iskovala Srbiji prvu medalju u istoriji kada su u pitanju evropski odnosno svetski šampionati u ženskom boksu. Susret sa nemačkom šampionkom na Zlatiboru biće za Jelenu prvi prifesionalni meč pred domaćom publikom. Do sada je boksovala sedam profi susreta, sve u inostranstvu, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.

Bronzana srpkinja u olimpijskom boksu protiv Nemice Veidman u poluvelter kategoriji boriće se za šampionski pojas i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta Irkinje Keti Tejlor.

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri 5. januara 2023. Boksovće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu:

Antonio Biset (Kuba) vs Igor Rogić - poluvelter

Aleksa Marković vs Josif Bijelić - lakoteška

Nenad Jovanović vs Vladimir Gubaš - polusrednja

Nikolina Gajić vs Aleksandra Rapajić - polusrednja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve