Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 18.11.2022.

12:51

65. "Zlatna rukavica" u Novom Pazaru

Finiš takmičarske bokserske sezone 2022. donosi nam turnir na koji je Srbija ponosna, turnir čije ime decenijama odzvanja svetom.

Izvor: B92

Autor:B92

65.
Foto: BSS

"Zlatna rukavica" u njenom 65. izdanju biće održana u Novom Pazaru od 30. novembra do 4. decembra kada sledi veliko finale i borbe za ugledni šampionski trofej.

Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira, Novi Pazar, poznat po gostoprimstvu i ljudima koji široko raširenih ruku dočekaju svakog putnika namernika, spreman je da po prvi put u istoriji ugosti aktere plemenite veštine iz svih delova sveta. Preko 15 zemalja i 60 takmičara boriće se u dvorani Pendik, a bokserku selekciju Srbije činiće najjaača imena koju naš tim poseduje, prekaljene asove koji su do sada iskovali brojne medalje, od Svetske, evropskih do prestižnih međunarodnih.

Srpsku naciju na 65. "Zlatnoj rukavici" predvodi kapiten, superteškaš Vladan Babić, a oči domaće publike biće uprte u boks asove Almira Memića i Džejlana Toskića. Selekcija Srbije spremna je da još jednom u medaljama obojenoj sezoni pokaže svu svoju hrabrost i srčanost i da godinu završe na najlepši mogući način, medaljama oko vrata. Pred trofeja "Zlatna rukavica" biće dodeljen i pehar za najboljeg tehničara koji će nositi naziv po preminulom, čuvenom novopazarskom i jugoslovenskom treneru Besimu Ejupoviću – Besku.

"Grad Novi Pazar je počastvovan što je centar boksa ne samo u Srbiji već u celom regionu, što će okupiti najbolje boksere i što se sam bokserki klub "Novi Pazar" vratio u vrh bokserskih klubova bivše Jugoslavije. Krenuo je Novi Pazar poslednjih godina stazom bokserskih uspeha. Došlo je do pune afirmacije plemenite veštine, zahvaljujući mnogim elementima i novom timu na čelu Bokserskog saveza Srbije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening boksera, zaokružio priču pojačanjima u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradicionalno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Predstavnicima iz ovog grada pripada mesto u bokserskoj eliti bivše Jugoslavije.

"Bokserki savez Srbije odlučio je da organizaciju 65. "Zlatne rukavice" poveri Novom Pazaru jer je to bokserski grad, gde imamo veliku podršku Grada i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za organizaciju ovog prestižnog turnira. Biće to veliki spektakl uz direktan TV prenos na TV Arena Fight i Srbija će ponovo pokazati da je jedan od najboljih organizatora bokserskih turnira. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od boksera iz Novog Pazara koji su već dokazali svoju vrednost, motivaciju, hrabrost i srce u ringu za Srbiju osvojiti evropsku i svetaku medalju, pa i učestvovati na olimpijskim igrama" – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ambicije srpskih boks reprezentativaca na 65. "Zlatnoj rukavici" su velike.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću u Novom Pazaru predstavljati Srbiju. Daću sve od sebe da osvojim zlatnu medalju" – rekao je reprezentativac Srbije Džejlan Toskić.

Iste aspiracije ima i reprezentativac Srbije Almir Memić.

"Moj cilj je osvajanje "Zlatne rukavice", da se upišem u istoriju ovog međunarodnog turnira sa ogromnom tradicijom, našeg turnira koji je ponos našeg boksa i da na mene budu ponosni i novopazarci i cela Srbija" – zaključio je Memić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve