Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 16.11.2022.

11:30

Usik odbio: Neće sa Hrvatom

Promoter ukrajinskog boksera Aleksandra Usika, Aleksander Krasjuk izjavio je da njegov klijent želi isključivo borbu sa Britancem Tajsonom Fjurijem.

Izvor: SN

Autor: SN

Usik odbio: Neće sa Hrvatom
EPA-EFE/ALI HAMED KHAMAJ

Promoter ukrajinskog boksera Aleksandra Usika, Aleksander Krasjuk izjavio je da njegov klijent želi isključivo borbu sa Britancem Tajsonom Fjurijem za ujedinjenje svih titula svetskog šampiona u teškoj kategoriji, prenose britanski mediji.

Usik je prvak sveta u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, dok je šampionski pojas u verziji WBC u vlasništvu Fjurija.

IBF je pre nekoliko dana objavila da Usik mora da se bori sa hrvatskim bokserom Filipom Hrgovićem, koji je obavezni izazivač za šampionski pojas u verziji IBF.

"Trenutno ne mogu da naslutim da li bi to trebalo da utiče na borbu za ujedinjenje titula. Očekujemo da će sledeća borba da bude za ujedinjenje pojaseva i da će da bude organizovana na Bliskom istoku", rekao je Krasjuk.

Britanski mediji navode da navijači širom sveta žele isključivo borbu Usika i Fjurija, ali uslov za ujedinjenje svih pojaseva je da Hrgović odustane od borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve