Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 11.10.2022.

17:00

Ispisala istoriju na OI, sada odlučila – ne nastupa više za Srbiju

Srpska bokserka Nina Radovanović više neće nastupati za našu zemlju na velikim takmičenjima.

Izvor: B92

Autor:B92

Ispisala istoriju na OI, sada odlučila – ne nastupa više za Srbiju
Srdjan Stevanovic/Starsport

Ona je dobila informaciju da neće biti u sastavu reprezentacije za Evropsko prvenstvo, pa je stoga odlučila da više ne bude u sistemu Bokserskog saveza Srbije.

"Da, potvrđujem, više neću boksovati za Srbiju", rekla je Radovanovićeva za "Sport Klub".

Nina je jedina srpska bokserka koja je nastupala na Olimpijskim igrama.

Ovakav rasplet događaja mogao se naslutiti nešto ranije, kada je, takođe u izjavi za Sport klub, 30-godišnja bokserka naglasila da ne želi da se odrekne sna da se i dalje takmiči na visokom nivou. To znači da će potražiti priliku da učestvuje na velikim turnirima pod okriljem nekog drugog saveza.

Posle Mediteranskih igara, na kojima nije učestvovala, 30-godišnja Beograđanka, koja se u Tokiju takmičila u muva kategoriji (do 51 kg), neće nastupiti ni na Evropskom prvenstvu. Radovanović je bila na spisku reprezentacije za Svetski šampionat u martu tekuće godine, a tada je stigla do osmine finala.

Selektor Tubić, inače, računa na sledeće bokserke: konkurencija do 50 kg Snežana Šiljković, 54 kg Jelena Zekić, 60 kg Natalia Šadrina, 63 kg Milena Matović, 66 kg Jelena Janjićijević, 70 kg Aleksandra Rapaić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve