Bokseri Partizana najbolji u Srbiji

Bokseri Partizana obeležili su pojedinačno prvenstvo Srbije koje je održano u Somboru prethodnog vikenda.

Izvor: B92, BK Partizan
Podeli
Foto: BK Partizan
Foto: BK Partizan

Na državnom prvenstvu 2022, ekipa Partizana osvajila je titulu ekipnog prvaka sa tri zlata i jednom bronzom.

Prvo je Ilija Colić u kategoriji do 57kg osvojio bronzu, nesrećnim porazom u polufinalu zbog puknute arkade. Do tada, Ilija je drzao meč pod totalnom kontrolom.

Tada za Partizan nastupa kapiten Rogić koji se takmiči u kategoriji do 71kg i rutinskom pobedom u finalu uzima prvo zlato.

Drugo zlato delo je "bokserskom Mocarta" Milosava Savića, teška kategorija do 92kg, koji svojim stilom najvise podseća na legendarnog višestrukog šampiona sveta i člana Bokserske kuće slavnih u Sjedinjenim Državama Džejmsa Tonija.

Foto: BK Partizan
Foto: BK Partizan

Naoko "čudan stil" sa spuštenim rukama i dosta pivotiranja oko prednje noge čini Savića već godina nedodirljivim za protivnike, ali Milosav jako dobro zna šta radi i to već godinama dokazuje na bokserskim borilištima širom Srbije. Njegov refleks i "perfektan tajming" čine ga gotovo nepobedivim.

Najbolje dolazi na kraju, finale superteške kategorije. Ni manje ni više, Partizan protiv Crvene zvezde.

Vladan Babić, od čijih krošea već godinama strepi bokserska Evropa, ulazi u finale kao favorit. Smirenošću i vrhunskom spremom Vladan već godinama melje vrhunske boksere po Evropi i svetu.

Foto: BK Partizan
Foto: BK Partizan

Tako je bilo i u nedelju. Vladan je svojim prepoznatljivim krošeima već u prvoj rundi eliminisao odlicnom takmičaru iz Crvene zvezde volju da nastavi dalje, i ubrzo zatim je rutinski priveo borbu kraju.

S tim trećim zlatom i onom jednom bronzom Colića, BK Partizan osvaja titulu ekipnog prvaka drzave i jos jednom pokazuje da uspešni sistemi, uz veliki trud i rad donose velike rezultate.

"Nijedan uspeh nedolazi bez velikog odricanja. Čitaoci treba da znaju da niko od boksera Partizana nije išao na godišnji odmor u toku leta. Ceo jul i avgust ekipa je vredno trenirala u Humskoj 1. Svesni koji klub predstavljaju, odgovorni prema tradiciji, sebi i klupskim kolegama, svi bokseri Partizana nastavljaju utaban put koji su posle Drugog svetakog rata utabali ljudi kao sto su Pavle Sovljanski, a u modernijoj istoriji Svetomir Belić", saopštili su iz BK Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.