Bokseri Zvezde prvaci Regionalne lige, pehar posle 52 godine

Bokseri Crvene zvezde postali su prvaci Regionalne lige, pošto su u Skoplju pobedili Loznicu rezultatom 16:6.

Izvor: B92
Podeli

Na taj način su ispisali klupsku istoriju, pošto su osvojili neki ekipni trofej posle 52 godine.

Navijači Crvene zvezde su dodelu pehara proslavili uz bakljadu. Bokserski klub Crvena zvezda je dolaskom Vladana Miketića na mesto predsednika kluba postao gigant na prostorima bivše Jugoslavije.

Crvena zvezda je u polufinalu u sredu ubedljivo savladala sarajevski Željezničar 18:4, dok je Loznica bila bolja od zagrebačkih Vitezova 12:10.

Opšti je zaključak da je čitava Regionalna liga uspešno okončana u sklopu saradnje klubova iz regiona u okviru programa "Otvoreni Balkan" koji je zdušno pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ispratile su ga ostale države i lideri u regionu.

Bokseri Crvene zvezde ove sezone nisu doživeli nijedan poraz.

"Puno mi je srce što smo Zvezdi posle pola veka vratili titulu. Borio sam se za ovaj klub kao da sam rođen u Srbiji. Ponosan sam na moje kolege, na trenere, na kompletno rukovodstvo. Dokazali smo da smo jedna velika porodica",
izjavio je bokser Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Sadam Magomedov.

Pobede Crvene zvezde su doneli Ametović (54kg), Galanov (57kg), Sejdi (60kg), Fedorov (67kg), Memić (75kg), Mirončikov (86kg), Magomedov (92kg), Kalčugin (+92kg).

Bokseri Loznice su ostvarili samo tri pobede, a bodove su ovom klubu doneli Aličić (63,5kg), Toskić (71kg) i Filipović (80kg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.