Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 15.06.2022.

17:57

Fjuri hoće ponovo u ring – ali za pola milijarde

Britanski bokser Tajson Fjuri izjavio je da je spreman da se vrati iz penzije.

Izvor: RM

Autor: RM

Fjuri hoće ponovo u ring – ali za pola milijarde
Foto: Profimedia

Takođe kaže da je spreman da za 500 miliona funti odradi borbu sa pobednikom meča između Ukrajinca Aleksandra Usika i svog zemljaka Entonija Džošue, prenosi "Talksport".

Usik i Džošua bi trebalo da se bore 20. avgusta. Ukrajinski bokser je prošlog septembra savladao Džošuu jednoglasnom sudijskom odlukom i preuzeo WBO, IBF, WBA i IBO pojaseve sveta u teškoj kategoriji.

Fjuri je u aprilu ove godine odbranio titulu u WBC verziji, pošto je pobedio Dilijana Vajta. On je posle meča najavio da se povlači iz boksa.

"Pročitao sam da tražim 200 miliona funti, ali taj novac me nije čak ni doveo u iskušenje. Ako želite da se vratim iz penzije, to će koštati pola milijarde", kazao je Fjuri.

Britanski bokser je potom prokomentarisao predstojeći duel Usika i Džošue.

"Usik je neporažen, ali on je srednja kategorija, nije ni kruzer, a kamoli teška. Džošua je izgubio od njega, pre toga od debelog Meksikanca. I o čemu mi pričamo? Oni mi nisu izazov, ne bih gledao njihov meč ni da mi je ispod prozora. Ne bih se ni borio sa njima, ali ako je pola milijarde cena, onda neću reći ne", kazao je Fjuri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve