Dezorijentisani bokser zavšio u komi VIDEO

Južnoafrički bokser Simiso Butelezi nalazi se u komi.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovih dana internetom kruži video snimak meča u kome su glavne uloge Simiso Butelezi i Sifesile Mtungva u borbi za pojas Afrike.

Kao što možete videti i sami, nakon što je Sifesile Mtungva završio u konopcima sudija je prekinuo meč i rekao da se borba nastavi, a Simiso Butelezi potpuno izgubio kontrolu nad sobom.

Okrenuo se ka uglu u kome nema nikog mislivši da mu je protivnik tu i udarao u prazno, pa je vidno dezorijentisani južnoafrički bokser sklonjen iz ringa kako ne bi bio ozbiljnije povređen, a pobeda dodeljena Sifesileu Mtungvi.

Butelezi je momentalno odvezen u bolnicu i kako javljaju mediji, nalazi se u indukovanoj komi.

"Nije dobro. Ne možemo reći da je njegovo zdravlje dobro, kritično je, ali je stabilno. Imao je krvarenje u mozgu, ali smo to uspeli da zaustavimo i njegovo stanje se redovno prati", rekao je njegov doktor Buji Mabaso Dlamini.

Ovo je veoma bizarna situacija, jer kako kaže zvanični izveštaj Butelezi nije dobio neke ozbiljnije udarce na meču, čak su dvojica od trojice sudija bodovali meč u njegovu korist, dok je treći bodovao nerešeno i čekala ga je sigurna pobeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.