Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 17.05.2022.

14:40

Srpkinje zaustavljene na korak od medalje

Istorijski uspeh Srbije u ženskom olimpijskom boksu.

Izvor: SN

Autor: SN

Srpkinje zaustavljene na korak od medalje
Foto: BSS

Svetsko prvenstvo u konkurenciji bokserki koje se od 9. maja 2022. održava u Istanbulu videlo je na delu šest srpskih boks dama od koji su tri bile na korak od bronze.

U konkurenciji 310 bokserki iz 73 zemlje sveta Srbija je pokazala snagu, volju, znanje i hrabrost.

Nijanse su odlučile da se selekcija Srbije iz Turske vrati bez medalja, ali tri reprezentativke naše zemlje Zekić, Janićijević i Šadrina Svetski šampiona 2022. završile su plasirane među osam najboljih na planeti što je rezultat za poštovanje.

U Omladinskom i sportskom objektu Bašakšehir u Istanbulu boje Srbije branile su: Snežana Šiljković u kategoriji do 48 kilograma, 50 kg Nina Radovanović, 54 kg Jelena Zekić, 60 kg Natalija Šadrina, 63 kg Jelena Janićijević i u kategoriji do 66 kg Milena Matović.

Reprezentativke Srbije na šampionatu sveta u Turskoj predvodili su treneri Marko Tubić, Luis Frometa, Bato Venkov, Darko Radovanović i Stefan Hubert.

„Bokserski savez Srbije prezadovoljan je izdanjima naših najboljih bokserki na Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Naše tri reprezentativke borile su se za ulazak u polufinale i time sigurnu bronzu, nakon nemilosrdn ih borbi protiv izuetnih protivnica zaustavljene su na tom pohodu. Nema razloga za žal, dobar rezultat je ostvaren i sada ih čeka period novog velikog rada i priprema za ono što bi trebalo biti kruna sezone, a to je učešće na šampionatu Starog kontinenta za seniorke koje će biti održano u Budvi nakon oduzimanja domaćinstva Rusiji. Evropsko prvenstvo zakazano je za oktobar mesec i verujemo da će naše devojke zasijati punim sjajem, pokoriti konkurenciju i Srbiji doneti medalje" – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

U četvrtfinalnim susretima naše bokserke imale su izuzetno teške protivnice.

Jelena Zekić borila se protiv Kazahstanke Zolaman, Jelena Janićijević protiv Irkinje Brodharst, dok je Šadrina u reprizi četvrtfinala Svetskog prvenstva od pre dve godine odmerila snage sa Brazilkom Fererirom jedno od najvećih imena na događaju, a osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama koja je i pre mesec dana trijumfovala na Prvenstvu američke bokserske konfederacije.

„Porazi nas bole, ne možemo reći da nam srce nije slomljeno, verovale smo u medalje, u to da ćemo raširiti srpsku zastavu na dodeli medalja. Borile smo se do poslednjeg atoma snage, bile maksimalno motivisane i hrabre do poslednjeg gonga, ali šta je tu je, sada se okrećemo novim zadacima, pre svega Evropskom prvenstvu u Budvi gde nas verujem ništa neće zaustaviti u jurišu na pobednička postolja" – zaključila je naša mlada reprezentativka Jelena Zekić koja je nosila srpsku na svečanom otvaranju SP u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve