Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 01.05.2022.

10:30

Najveća borba u istoriji ženskog boksa

Irska bokserka Kejti Tejlor zadržala je titulu svetskog prvaka u lakoj kategoriji savladavši Amandu Serano odlukom sudija.

Izvor: SN

Autor: SN

Najveća borba u istoriji ženskog boksa
Foto: Profimedia

Spektakl u Medison Skver Gardenu i najveći meč u istoriji ženskog boksa završen je trijumfom Kejti Telor nad Amandom Serano.

Irkinja, sada ima skor 21-0, i Serano bile su prve žene čija je borba bila glavna i titula na jednom velikom bokserskom događaju u najpoznatijoj svetskoj areni i izvele su zadivljujući nastup.

Bivši dvostruki UFC šampion Konor Mekgregor poslao je Kejti Tejlor svoju bezuslovnu podršku, a ona se "odužila" pobedom.

Osvajačica olimpijske zlatne medalje Tejlor ostala je krvava u petoj rundi kada ju je Serano udario jakim krošeima, ali je izdržala i preokrenula meč.

Tejlor je dala sve od sebe u poslednjim rundama, bodrila je prepuna Medisonova, koja je eksplodirala od radosti kada je irska sportska legenda proglašena za pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve