Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 09.01.2022.

13:00

Bokser Mirončikov poslao podršku Đokoviću

Osvajač bronze za Srbiju na Svetskom prvenstvu u boksu prošle godine, Vladimir Mirončikov, poslao je podršku najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću.

Izvor: B92

Autor:B92

Bokser Mirončikov poslao podršku Đokoviću
Foto: Profimedia/Valery Sharifulin/TASS

Ðoković je već peti dan u hotelu za migrante u Melburnu, nakon što mu je Australija poništila vizu za boravak u zemlji zbog navodno neispunjavanja uslova.

"Vanvremenski, iskonski sportski heroj planete, humanista, čovek od krvi i mesa, srca i duše kakav se nikada pre i nikada posle pojaviti neće, inspiracija svima nama koji gazimo istim sportskim stazama koje nisu ni malo lake i slatke, koje zahtevaju svakodnevno odricanje, rad, snagu, volju, želju, upornost, vrline bez kojih ne možeš stići na Olimp. To je Novak Ðoković, moj brat po Srbiji, zemlje ponosnih, dostojanstvenih, plemenitih i hrabrih ljudi", rekao je Mirončikov, navodi se u saopštnju Bokserskog saveza Srbije.

Zle sile sveta urotile su se ovih dana protiv ovakvog jednog čoveka, najboljeg tenisera planete i pod velom te demokratije koja jede malu decu pa sve ostalo sprovode svoje političke igre zarad sopstvenih stolica i bogatstva, navodi Mirončikov.

"Pred očima celog sveta, na monstruozan način terorišu Novaka u zemlji kengura, ali oni ne znaju da nebeski narodi Srbi i Rusi na sva tlačenja koja im serviraju iz celog sveta odgovaraju hrišćanskom doktrinom koja govori o neizmernoj ljubavi za dostojanstvo naše ljudske prirode."

U ove dane velikih hiršćanskih praznika, svedoci smo golgote jednog od najboljih među nama, nekoga ko se retko rađa, ljudske veličine na koju se čeka hiljadama godina, navodi srspki bokser.

"Novak je kao šampion sleteo u tu daleku zemlju u kojoj doživljava neljudski tretman koji je neopisiv i neobjašnjiv u 21. veku, u kako oni za sebe kažu društvu i državi visokog stepena civilizacije, Novak će iz tog tamnog vilajeta izaći kao šampion", rekao je srpski boks reprezentativac Vladimir Mirončikov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve