Jovanović i Radovanovićeva osvajači 64. Zlatne rukavice

Srpski bokser Nenad Jovanović i bokserka Nina Radovanović osvajači su tradicionalne 64. Zlatne rukavice, koja je završena u Loznici.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Jovanović je u finalu savladao Rusa Sergeja Zubkova, dok je Radovanovićeva u finalu bila bolja od Zlatislave Čukanove iz Bugarske.

Priznanje najboljima uručili su legendarni šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu Vladimir Mirončikov.

Najbolji domaći bokser je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka Milena Matović.

Najbolji tehničar turnira je Seidi Nazif (Srbija), Anđom Agejev (Rusija) je najbolji strani takmičar, a najborbeniji par su Timir Galanov (Srbija) i Kiren Mekdonald (Engleska).

Najbolja tehničarka je Bugarka Melis Jonuzova, najborbeniji ženski par su Milema Matović (Srbija) i Išrak Šaib (Alžir), a najbolja strana takmičarki Alžirka Imane Kelif.

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov, odnosno Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović

Specijalna priznanja dobili su Mujo Bajrović, legendarni bokser, Slaviša Čurović, glavni urednik kanala "Arena Fight", Aleksandar Rismić, predseddik BK Loznica i dve legende lozničkog boksa Raša Bojanić i Dragan Durunga Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.